ID organizațional (OID)

De ce OID – ID-ul Organizațional?

ID-ul Organizațional (Organisation ID - OID) reprezintă un cod unic de înregistrare de care aveţi nevoie în toate etapele unui proiect Erasmus+ (de la selecţie până la raportare). Acest număr este necesar pentru interacţiunea cu bazele de date online folosite la nivel european pentru gestiunea programului de către Agenţiile Naţionale. În acest fel se evită solicitarea de informaţii în mod redundant şi datele pot fi actualizate automat.

Cum se obţine?

Prin intermediul unei baze de date online numită Sistemul de Înregistrare a Organizațiilor (Organisation Registration System - ORS). Odată înregistraţi nu mai este nevoie de completarea acestor date în formularul de candidatură şi codul poate fi folosit pentru orice proiect Erasmus+ sau ESC depus în sistem descentralizat – la o Agenție Națională – în care organizaţia va fi implicată indiferent dacă este coordonator sau partener. Aceeaşi baza de date se va folosi şi pentru actualizarea datelor (dacă este necesar).

Pentru obţinerea OID (înregistrare) sau actualizare, click AICI.

IMPORTANT
Pentru modificări ale datelor referitoare la OID, puteți trimite un un e-mail cu solicitarea dumneavoastră la adresa OID@anpcdefp.ro

Pentru orice alt tip de problemă întâmpinată, vă rugăm să vă adresați responsabilului de proiect din cadrul Agenției Naționale.

Documente de suport

După completarea datelor solicitate veţi primi un mesaj de confirmare. Pentru finalizarea procesului, formularul de identificare al organizației și formularul de identificare financiară trebuie să fie încărcate în aceeași bază de date (secțiunea "Documente"). Organizațiile care trebuie să depună documente financiare pentru justificarea capacității financiare vor încărca documentele tot aici. 
După ce vor fi descarcate acestea se scanează şi se încarcă în Sistemul de Înregistrare a Organizațiilor (Organisation Registration System - ORS).

Tutoriale

Obținerea OID pas cu pas (necesar pentru a candida la un proiect Erasmus+ și/sau ESC)

Platforma Erasmus+ and European Solidarity Corps  este punctul dumneavoastră de start pentru:

 1. Înregistrarea organizației dumneavoastră în vederea participării la acțiuni descentralizate în programele Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate prin accesarea meniului „Organisations”.
 2. Accesarea formularelor de candidatură pentru a aplica pentru granturi sau acreditari  în programele Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate prin butoanele din meniul „Opportunities”. 

Această pagină este accesibilă chiar dacă nu beneficiați încă de un cont de EU Login.

Această pagină principală de acces are următoarele caracteristici:

 1. Butonul Home - este disponibil în majoritatea ecranelor și este utilizat pentru revenirea la pagina principal de acces. 
 2. Meniul Opportunities -  utilizat pentru accesarea formularelor web de candidatură pentru programele Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate. Alternativ, puteți utiliza și butoanele pentru acces rapid. 
 3. Meniul Organisations – accesul către „register an organisation”, accesul la „list of your organisations” și la secțiunea „search” avansată.
 4. Funcția „Language” de unde puteți selecta limba în care se afișează ORS, dar și unde apare numele utilizatorului autentificat pe platformă și, inclusiv, butonul  de deconectare.
  ATENȚIE: Numele utilizatorului se afișează numai dacă sunteți deja autentificat pe oricare system al Comisiei prin contul de EU login. Dacă nu sunteți încă autentificat, aici va fi afișat un buton de autentificare. 
 5. Opțiunea Search, inclusive butonul de extindere și afișare a a opțiunilor de căutare avansată.
 6. Butonul Register My Organisation -  pentru înregistrarea organizației în vederea obținerii OID-ului.
 7. Secțiunea de acces rapid:
  1. Butonul My Organisations – va deschide o listă cu organizațiile cărora le este deja asociată adresa de email cu care v-ați autentificat pe platform.  
  2. Butonul pentru Oportunități Erasmus+ - va accesa formularele web de candidatură pentru programul Erasmus+.
  3. Butonul pentru Oportunități ale European Solidarity Corps – va accesa formularele web de candidatură pentru și Corpul European de Solidaritate.

ATENȚIE!!!

Dacă organizația dumneavoastră a obținut codul PIC în anii anteriori, nu va fi cazul să vă logați, ci doar să accesați secțiunea „Search for your organization”, să scrieți o parte din denumirea instituției, să apăsați butonul „Search”, să preluați OID-ul care apare în dreptul acesteia și să îl utilizați în fomularul de candidatură.

Dacă știți că organizația dumneavoastră deține cu siguranță un cod PIC și a participat în proiecte cu acesta, dar nu apare în urma căutării, vă rugăm să contactați serviciile de suport ale Agenției Naționale.
Când accesați meniul organizației din platforma Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate, se va deschide pagina cu Sistemul de Înregistrare a Organizației.

Următoarele elemente se regăsesc pe ecran:

 1. Butonul de Meniu, butonul Home si statusul înregistrării:
  1. Butonul de meniu - ascunde sau deschide meniul lateral.   
  2. Butonul Home – deschide pagina inițială „Welcome to the Organisation Registration system”
  3. Status - în timpul înregistrării statusul va apărea mereu ca „Draft”. După transmiterea cu success a formularului de înregistrare, statusul este actualizat ca  „Registered”
 2. Meniul lateral permite navigarea către diferitele secțiuni ale fomularului de înregistrare. Trebuie totuși să completați o secțiune înainte ca următoarea să devină activă. Iconițele din dreptul meniului indică statusul de completare a secțiunilor:
  1. Roșu: Secțiunea este incompletă. Nu puteți trece la secțiunea următoare fără să o completați integral pe cea curentă.
  2. Verde: Secțiunea este completă. Puteți trece la secțiunea următoare.
 3. Ecranul principal.

Butonul „Register my organization” pentru transmiterea formularului de înregistrare. Activ doar după ce toate secțiunile sunt completate integral.  button. Only active once all sections are completed. Secțiuni și câmpuri obligatorii

 

Câmpurile care sunt obligatorii în formular sunt marcate cu un asterix roșu * ).  

Îndrumările disponibile, indicate prin iconița (i), oferă instrucțiuni suplimentare și asistență pentru completarea fiecărui câmp. Plimbați indicatorul mouse-ului peste această iconiță pentru a vizualiza informațiile suplimentare.

Câmpurile care trebuie completate cu text și nu aveți de selectat informații dintr-o listă pusă la dispoziție vor indica câte caractere pot fi utilizate.

 

 

Dacă informațiile introduse într-o secțiune obligatorie nu respectă regulile sau dacă se șterg informații din câmpurile anterioare, acestea sunt încadrate in roșu și apare un mesaj de atenționare. Astfel de erori trebuie soluționate înainte de a continua.

 

 

Utilizați meniul lateral pentru a naviga prin diferitele secțiuni ale formularului de înregistrare. Doar după ce o secțiune este completată (aspect indicat printr-o iconiță verde) puteți trece la următoarea. Dacă încercați să navigați prin secțiuni fără să le fi completat pe cele anterioare, sistemul va afișa un mesaj de avertizare.

 

 

Meniul lateral poste fi ascuns, însă, dacă această funție este utilizată, butonul „Register my organization” nu mai este vizibil.  button is not visible if this setting is used. 

 

Listele, precum cele afișate sub „OID My Organisations” osau cele din „Search results”, au urmatoarele funcții:

 1. Numărul de înregistrări disponibile este afișat la începutul listei. 
 2. Lista poate fi sortată pe coloane, ascendent sau descendent, apăsând pe săgeata sus/jos dintr-o anumită coloană.
 3. O cutie de căutare este disponibilă în partea dreapta sus a listei de rezultate pentru a tria înregistrările afișate.  
 4. Folosiți săgețile din partea de jos, dacă sunt disponibile, pentru a naviga prin lista de rezultate.


Începeți să vă înregistrați organizația:

 1. Fie selectând butonul Register My Organisation de pe Platforma Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate 
 2. Fie prin meniul „Organisations” selectând „Register My Organisation”.

Pentru oricare variantă veți fi direcționat spre Sistemul de Înregistrare a Organizațiilor.Pe ecranul de bun venit al Sistemului de Înregistrare a Organizațiilor, selectați butonul Edit pentru a iniția procesul de înregistrare. Statusul înregistrării estes DRAFT

Furnizați informațiile privind organizația dvs. precum: denumire legală, denumire comercială, statut juridic, limbă, țară etc. Dacă organizația dvs. are deja PIC, dar informațiile organizaționale nu au fost transferate în Sistemul de Înregistrare a Organizațiilor, ar trebui să intoduceți acest PIC în această pagină.

 

ATENȚIE!!! Asigurați-vă înainte că PIC-ul nu a fost transferat, cautând-ul în secțiunea Search. 

După ce au fost completate toate informațiile obligatorii, iconița din secțiunea Organisation data devine verde și puteți trece în secțiunea Legal Address.

50935 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
22 Septembrie 2022 - 28 Septembrie 2022
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, București
Perioada:
15 Noiembrie 2022 - 18 Noiembrie 2022
Loc desfăşurare
Olanda
ULTIMELE ştiri
08 Septembrie 2022

Săptămâna europeană a sportului 2022 se va marca în perioada 23-30 septembrie 

07 Septembrie 2022

În atenția tuturor beneficiarilor sunt semnalate probleme la accesare și utilizarea Beneficiary Module

ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
22 Septembrie 2022 - 28 Septembrie 2022
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, București
Perioada:
15 Noiembrie 2022 - 18 Noiembrie 2022
Loc desfăşurare
Olanda
ULTIMELE ştiri
08 Septembrie 2022

Săptămâna europeană a sportului 2022 se va marca în perioada 23-30 septembrie 

07 Septembrie 2022

În atenția tuturor beneficiarilor sunt semnalate probleme la accesare și utilizarea Beneficiary Module

 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.