Conceptul de acreditare se aplică exclusiv pentru Acțiunea Cheie 1- proiecte de mobilitate.
Pentru Acțiunea cheie 2 - parteneriate pentru cooperare nu este necesară acreditarea.
Acreditările sunt un instrument creat pentru a sprijini instituțiile cu experiență care derulează proiecte de mobilitate Erasmus+ ca parte a unei strategii organizaționale, descrisă prin planul Erasmus. Organizațiile care sunt acreditate în cadrul Erasmus+ au acces simplificat la finanțare și se pot concentra pe dezvoltarea instituției pe termen mediu-lung.
Cum funcționează?
Organizațiile solicitante trebuie să își stabilească obiectivele pe termen lung și să planifice activitățile care urmează să fie sprijinite cu fonduri Erasmus+, beneficiile preconizate, precum și abordarea lor cu privire la gestionarea proiectelor. Organizațiile candidează pentru a primi acreditarea. Acordarea acreditării Erasmus confirmă că solicitantul dispune de proceduri și măsuri adecvate și eficiente pentru a pune în aplicare activități de înaltă calitate ce vizează mobilitatea în scopul învățării.
Când se depun cererile de acreditare?
Termenul limită pentru depunerea unei candidaturi de acreditare este 19 octombrie, ora 13:00, ora României.
Pentru cât timp e valabilă acreditarea?
Acreditarea Erasmus se acordă pentru perioada 2021-2027, sub rezerva monitorizării regulate și a respectării continue a cerințelor acreditării și a recomandărilor Agenției Naționale. Durata minima a acreditării este de minimum 2 ani și maximum 5 ani.
Avantajul acreditării
Organizațiile acreditate au posibilitatea de a solicita finanțare (cerere de grant) pentru activități de mobilitate de manieră simplificată. Cererile se bazează pe planul de Erasmus, detaliat la momentul obținerii acreditării, prin urmare, nu sunt necesare o listă detaliată și o descriere a activităților planificate.
Consultați Ghidul programului și Apelul național pentru informații complete.