Educația adulților

Educația adulților

Programul Erasmus+ oferă oportunități de învățare organizațiilor active în domeniul educației adulților pentru a se dezvolta la nivel instituțional. Aceste oportunități se concretizează în activități prin care persoanele implicate în acest domeniu pot să beneficieze de experiențe de învățare individuală, dar și să participe la schimburi de bune practici și la crearea și implementarea de resurse educaționale inovatoare care produc schimbare.

Activitățile de învățare în domenul educației adulților sunt concepute pentru a asigura creșterea calității educației formale, informale și nonformale a adulților prin îmbunătățirea calității ofertei de educație a adulților în ceea ce privește competențele-cheie și alte competențe de viață. Organizațiile care oferă educație formală, informală și non-formală pentru adulți au oportunitatea să extindă și să diversifice oferta de educație a adulților prin formarea personalul nedidactic care lucrează în domeniul educației.

Mai multe informații AICI.

În domeniul învățământului pentru adulți, se va acorda prioritate următoarelor aspecte:

  • Îmbunătățirea disponibilității oportunităților de învățare de înaltă calitate pentru adulți;
  • Crearea unor parcursuri de actualizare a competențelor, îmbunătățirea accesibilității și creșterea gradului de participare la învățământul pentru adulți;
  • Îmbunătățirea competențelor pedagogilor și ale altor categorii de personal din domeniul învățământului pentru adulți;
  • Îmbunătățirea asigurării calității în învățământul pentru adulți;
  • Dezvoltarea de centre de învățare orientate spre viitor;
  • Promovarea Erasmus+ în rândul tuturor cetățenilor și generațiilor.

Tipuri de proiecte

Prin Erasmus+ pot fi finanțate proiecte sub două tipuri de acțiuni în domeniul educației adulților: una destinată mobilităților transnaționale și alta destinată parteneriatelor pentru cooperare.

În ceea ce privește acțiunea destinată mobilităților, aceasta acoperă: proiecte de scurtă durată, acreditarea AE (adult education). 

Parteneriatele pentru cooperare finanțează următoarele tipuri de proiecte: parteneriate de cooperare și parteneriate de mică anvergură.

Organizațiile eligibile

Proiectele Erasmus+ sunt depuse și gestionate exclusiv de organizații, iar în sectorul AE pot depune candidaturi instituțiile publice și private care demonstrează că derulează activități formale, informale și nonformale în acest domeniu.

În cadrul programului Erasmus+, în România, sunt eligibile să candideze pentru domeniul educației adulților organizațiile care oferă orice tip de formare care NU are caracter de formare profesională (iniţială sau continuă).

De asemenea, pentru organizațiile eligibile pentru acțiunea destinată mobilităților, vă rugăm să consultați lista de aici. (trimitere Ghid)

Grupuri țintă

Pentru proiectele relevante în domeniul educației adulților, grupurile-țintă principale sunt: persoanele aflate sau implicate în educația adulților, formatori și toate celelalte tipuri de experți și personal nedidactic din domeniul educației pentru adulți.

De asemenea, în domeniul educației adulților, în proiectele de mobilitate este eligibilă și mobilitatea cursanților („ adult learners”), DOAR pentru adulții care nu au finalizat 8 ani de școală sau, în cazul îmbunătățirii competențelor digitale, a adulților seniori (peste 65 de ani); aceștia pot merge în mobilitate cu condiția să fie înscriși la un curs de formare oferit de organizația/instituția beneficiară a proiectului.

4429 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
1 Octombrie 2024 - 6 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
România
Perioada:
13 Noiembrie 2024 - 15 Noiembrie 2024
Loc desfăşurare
Slovacia
ULTIMELE ştiri
13 Mai 2024
26 Aprilie 2024

Erasmus Open Doors 2024 are loc între 1-31 mai și este un eveniment prin care Agenția Națională urmărește promovarea Programului Erasmus+ și a oportunităților sale de mobilitate în domeniul universitar. 

ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
1 Octombrie 2024 - 6 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
România
Perioada:
13 Noiembrie 2024 - 15 Noiembrie 2024
Loc desfăşurare
Slovacia
ULTIMELE ştiri
13 Mai 2024
26 Aprilie 2024

Erasmus Open Doors 2024 are loc între 1-31 mai și este un eveniment prin care Agenția Națională urmărește promovarea Programului Erasmus+ și a oportunităților sale de mobilitate în domeniul universitar. 

 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.