Resurse și informații utile VET

 

2023- European Year of Skills mai multe informații AICI

 

În condițiile în care, în prezent, sunt 267 milioane de tineri care nu au un loc de muncă sau nu sunt cuprinși în vreo formă de educație și formare (sursa: UNESCO), dezvoltarea și îmbunătățirea educației și formării profesionale pot constitui o reală oportunitate pentru aceștia!
În această secțiune pot fi accesate resurse utile pentru instituții VET și beneficiari direcți (elevi și cadre didactice).

Harta_implementării proiectelor de mobilitate VET

Platforma "Alege-ţi drumul!" – portalul de informare a tuturor elevilor, profesorilor și reprezentanților companiilor ce sunt interesați de urmarea unei rute în învățământul profesional și tehnic, precum și de dezvoltarea unei opțiuni de educaţie şi pregătire practică care vizează integrarea mai uşoară a viitorilor absolvenţi pe o piaţă a muncii aflată într-o continuă schimbare.

Strategia UNESCO 2022 – 2029 privind transformarea TVET (Technical and Vocational Education and Training) în perioada următoare prin promovarea:
- dezvoltării de competențe pentru împuternicirea persoanelor care participă la procesul de învățare;
- existenței unor condiții decente de lucru și un loc de muncă productiv;
- facilitării tranziției către o societate mai digitalizată, mai verde și incluzivă economic.

CEDEFOP (European Centre for the Development of Vocational Training) – sprijină promovarea, dezvoltarea și aplicarea politicii Uniunii în domeniul educației și formării profesionale (EFP), precum și a politicilor privind competențele și calificările, în colaborare cu Comisia, cu statele membre și cu partenerii sociali.

European Agency for Special Needs and Inclusive Education – pentru susținerea dezvoltării de politici adecvate în domeniu și implementării educației incluzive

Skills-OVATE 

Skills Online Vacancy Analysis Tool for Europe este un instrument online care își propune să ofere o privire de ansamblu în infrastructura locurilor de muncă pe întreg teritoriul Europei. Instrumentul face parte dintr-un proiect al CEDEFOP care a analizat informații privind ofertele de muncă din mediul online, din 28 de țări europene, și a evidențiat locurile de muncă și competențele cele mai căutate de către angajatori. Skills-OVATE este parte a Skills Panorama (https://www.cedefop.europa.eu/en/tools/skills-intelligence) – o inițiativă a Directoratului General pentru Angajare, Afaceri Sociale și Incluziune (DG EMPL) din cadrul Comisiei Europene.

SELFIE 

SELFIE (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational technologies) este un instrument cu acces gratuit conceput pentru a sprijini școlile în a încorpora tehnologia digitală în procesul de predare, învățare și evaluare.

ESCO – European Skills, Competences, Qualifications and Occupations 

ESCO reprezintă clasificarea multilingvă a aptitudinilor, competențelor, calificărilor și ocupațiilor europene, fiind parte a Strategiei Europa 2020. ESCO funcționează ca un dicționar în care sunt identificate, descrise și clasificate ocupații profesionale și competențe relevante pentru piața muncii europene și pentru formarea profesională. ESCO este un proiect al Uniunii Europene administrat de Directoratului General pentru Angajare, Afaceri Sociale și Incluziune (DG EMPL).

Community of European VET practitioners (CoP)

CoP se adresează practicienilor și experților care se ocupă de dezvoltarea de competențe pentru piața muncii, pentru tineri și adulți, astfel încât să-i sprijine pe aceștia să se pregătească mai bine pentru provocările viitoare. Acest instrument se dorește a fi o platformă interactivă prin intermediul căreia profesorii, formatorii și tutorii din companii să facă schimb de bune practici pentru:

  • a identifica soluții concrete la provocările cu care se confruntă (cu ajutorul colegilor/ egalilor lor);
  • a fi la curent cu politicile europene;
  • a contibui la inițiativele europene în domeniul formării profesionale.

 

Informații despre noi calificări și competențe pentru viitor, centrate pe TVET
Volumul 1
Volumul 2
Volumul 3

Platforma de diseminare a rezultatelor proiectelor (EPRP: Erasmus+ Project Results) – pentru consultarea rezultatelor proiectelor Erasmus+, o sursă de inspirație și de găsire de parteneri pentru proiecte viitoare.

Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
1 Octombrie 2024 - 6 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
România
Perioada:
13 Noiembrie 2024 - 15 Noiembrie 2024
Loc desfăşurare
Slovacia
ULTIMELE ştiri
13 Mai 2024
26 Aprilie 2024

Erasmus Open Doors 2024 are loc între 1-31 mai și este un eveniment prin care Agenția Națională urmărește promovarea Programului Erasmus+ și a oportunităților sale de mobilitate în domeniul universitar. 

ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
1 Octombrie 2024 - 6 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
România
Perioada:
13 Noiembrie 2024 - 15 Noiembrie 2024
Loc desfăşurare
Slovacia
ULTIMELE ştiri
13 Mai 2024
26 Aprilie 2024

Erasmus Open Doors 2024 are loc între 1-31 mai și este un eveniment prin care Agenția Națională urmărește promovarea Programului Erasmus+ și a oportunităților sale de mobilitate în domeniul universitar. 

 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.