Online Linguistic Support (OLS)

Informații generale privind OLS

Suportul Ligvistic Online este valabil pentru participanții din următoarele domenii:

  • Erasmus+ KA131: Mobilități pentru Învățământul Superior
  • Erasmus+ KA171: Mobilități din fonduri externe UE pentru Învățământul Superior
  • Erasmus+ KA121 and KA122: Proiectele de mobilitate pe termen scurt și din cadrul Acreditărilor, din domeniile: VET, Educație Școlară și Educația  Adulților
  • Corpul European de Solidaritate ESC51: Proiecte de voluntariat și de solidaritate trans-naționale, Echipe de voluntariat în domenii cu prioritate ridicată (Proiecte centralizate), Voluntariat pentru ajutorul umanitar (Proiecte centralizate).

Suportul lingvistic online (OLS) a fost conceput pentru a ajuta participanții din Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate să își îmbunătățească cunoștințele despre limbile în care vor lucra, studia sau vor face voluntariat în străinătate, astfel încât să poată profita la maximum de această experiență.
OLS face ca sprijinul lingvistic să fie accesibil într-un mod flexibil și ușor și contribuie la un obiectiv specific al Programului Erasmus+, acela de a promova învățărea limbilor străine și a diversității lingvistice.

Începând cu 1 iulie 2022, Comisia Europeană a pus în aplicare un nou serviciu de asistență lingvistică online pentru o gamă mai largă de participanți. Acesta va oferi treptat servicii de învățare a limbilor străine, în toate cele 29 de limbi oficiale ale statelor membre ale UE și ale țărilor asociate programelor Erasmus+ și Corpului European de Solidaritate (ESC).

Linkul de acces: https://academy.europa.eu/courses/welcome-to-the-eu-academy/view/

Conținutul public OLS
Suportul lingvistic online este împărțit în două zone distincte, ambele găzduite pe EU Academy, platforma pentru managementul învățării a Comisiei Europene.

  • Zona cu acces liber care oferă un conținut de bază pentru învățarea limbilor străine, disponibil din fostul OLS. De asemenea, va prezenta treptat videoclipuri de prezentare și de testare a limbilor, precum și câteva aspecte elementare ale învățării limbilor.
  • Domeniul de bază, inclusiv testul de plasament, care ghideaza participanții asupra modului în care și-ar putea îmbunătăți în continuare abilitățile lingvistice.

Participanți eligibili pentru zonă publică a OLS:
OLS va fi disponibil pentru participanții din toate sectoarele de educație, formare și tineret în programele Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate, și anume:
• Studenți, proaspăt absolvenți și personal din învățământul superior
• Cursanți și personalul din educația și formarea profesională
• Elevi și personalul din învățământul școlar
• Cursanți și personalul din educația adulților
• Lucrători de tineret în proiecte de mobilitate
• Tineri din proiecte de mobilitate – Schimburi de tineret
• Tineri din proiecte de participare a tinerilor în viața democrată
• Voluntarii Corpului European de Solidaritate
• Participanții în Proiecte de Solidaritate

Toți participantii din tipurile de activități menționate mai sus sunt eligibili pentru OLS, inclusiv cei implicați în activități de mobilitate internațională (NOU!).

Participanții pot alege liber limbile pe care doresc să le studieze și pentru care doresc să își evalueze nivelul, fără nicio restricție privind numărul de cursuri și de limbi. Toate funcțiile sunt disponibile de îndată ce participanții se conectează la OLS și oricând pe parcursul itinerariului lor de învățare a limbilor străine. Este sarcina beneficiarilor să încurajeze participanții să învețe activ limbi străine pentru pregătirea și/sau în timpul mobilității lor, pentru a profita la maximum de experiența Erasmus+ în străinătate. De asemenea, beneficiarii trebuie să încurajeze participanții să îsi facă o autoevaluare a nivelul lingvistic, pentru a beneficia de un parcurs de învățare individualizat și personalizat.
Rezultatele evaluării lingvistice OLS nu ar trebui să împiedice participanții să participe la activitate.

ATENȚIE: toți studenții din învățământul superior KA131 și KA171 și proaspeții absolvenți a căror mobilitate durează 14 zile sau mai mult, trebuie să susțină o autoevaluare a nivelului lingvistic în limba mobilității lor (dacă este disponibilă) înainte de perioada de mobilitate, ca o condiție prealabilă a mobilității lor, cu excepția cazurilor temeinic justificate. Ar trebui să fie încurajați să facă același pas și ceilalți participanți, deși acest lucru nu este obligatoriu pentru ei.

Participanții la activități eligibile pentru OLS care au nevoie de sprijin lingvistic în alte limbi sau pentru niveluri care nu sunt disponibile în OLS pot fi sprijiniți prin alte mijloace: din capitolul bugetar „sprijin organizațional” alocat instituțiilor de învățământ superior sau prin „sprijin lingvistic” în domeniile în care această categorie de buget este disponibilă conform Ghidului programului.

Caracteristicile învățării de limbi străine asistată și combinată: formatorii/profesorii de limbi străine vor putea să-și asiste cursanții pe parcursul învățării limbilor, utilizând OLS în câte limbi doresc. Un kit de învățare combinată va fi, de asemenea, disponibil pentru a ghida formatorii/profesorii cu privire la modul de utilizare a OLS într-un format de învățare mixtă. Tablourile de bord separate vor permite formatorilor/profesorilor să urmărească progresul cursanților lor pe EU Academy.

Acces si roluri
Instrucțiunile privind utilizarea platformei OLS de către toți actorii implicați sunt detaliate în ghidurile de utilizare pentru beneficiari, disponibile pe EU Academy.
Beneficiarul se asigură că accesul acordat este distribuit și utilizat corespunzător pe perioada proiectului.

Monitorizare și raportare
Beneficiarii sunt responsabili pentru monitorizarea și asigurarea utilizării integrale a acceselor OLS de către participanți. Beneficiarii raportează evaluarea folosită și cursul de limbă în rapoartele lor către Agenția Națională.

Procesul pas cu pas
Accesul în OLS pentru cursanți (profil, evaluare și cursuri) va rămâne valabil atâta timp cât utilizatorul este activ, de la prima conectare la platformă. Accesul la platformă se pierde după 3 ani de inactivitate.

Reguli generale
Evaluările OLS și sprijinul pentru învățarea limbilor vor fi disponibile pentru următoarele limbi: bulgară, cehă, daneză, germană, greacă, engleză, spaniolă, estonă, finlandeză, franceză, irlandeză, croată, maghiară, italiană, lituaniană, letonă, malteză, olandeză, poloneză, portugheză, română, slovacă, slovenă, suedeză și islandeză, macedoneană, norvegiană, sârbă, turcă.

 

 

 

 

 

7453 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
3 Septembrie 2024 - 7 Septembrie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Suceava, Panaci
Perioada:
22 Octombrie 2024 - 25 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
Polonia
ULTIMELE ştiri
16 Iulie 2024

Ea va continua să fie în fruntea Parlamentului European pentru următorii doi ani și jumătate.

02 Iulie 2024

Forumul European de Tineret (European Youth Forum) se bazează pe răspunsurile tale!

ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
3 Septembrie 2024 - 7 Septembrie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Suceava, Panaci
Perioada:
22 Octombrie 2024 - 25 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
Polonia
ULTIMELE ştiri
16 Iulie 2024

Ea va continua să fie în fruntea Parlamentului European pentru următorii doi ani și jumătate.

02 Iulie 2024

Forumul European de Tineret (European Youth Forum) se bazează pe răspunsurile tale!

 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.