Mobilitatea personalului în domeniul sportului


Obiectivul general al acestei acțiuni este de a oferi personalului organizațiilor sportive, în primul rând al organizațiilor sportive de masă, ocazia de a-și îmbunătăți competențele și calificările, precum și de a dobândi noi competențe prin intermediul mobilității în scopul învățării, și anume prin petrecerea unei perioade în străinătate, contribuind astfel la consolidarea capacităților și la dezvoltarea organizațiilor sportive.

Această acțiune sprijină dezvoltarea profesională a antrenorilor și a altor categorii de personal (atât personal remunerat, cât și voluntari) din domeniul sportului de masă. Personalul din sportul profesionist, inclusiv persoanele implicate într-o dublă carieră, sportivă și nesportivă, pot, de asemenea, să sporească impactul învățării și al transferului de cunoștințe pentru organizațiile și personalul din domeniul sportului de masă. Pot fi sprijinite oportunități de mobilitate în scopul învățării pentru personalul din sportul profesionist în cazul în care participarea acestui personal poate aduce beneficii sportului de masă.

Sunt sprijinite următoarele activități:
- Job shadowing - observarea directă la locul de muncă și perioade de observare (2-14 zile)
- Misiuni de antrenament sau de pregătire (15-60 de zile)

Job shadowing este activitatea în care participanții pot petrece o perioadă (2-14 zile) în cadrul unei organizații-gazdă dintr-o altă țară, cu scopul de a învăța practici noi și de a aduna idei noi prin observare și interacțiune cu colegi, cu antrenori, cu voluntari sau cu alți membri ai personalului în timpul activității lor zilnice desfășurate la organizația gazdă.

Misiunile de antrenament sau de pregătire sunt cele în care participanții pot petrece o perioadă (15-60 de zile) antrenând sau oferind pregătire în cadrul unei organizații-gazdă dintr-o altă țară, ca o modalitate de a învăța prin îndeplinirea sarcinilor din cadrul respectivei organizații și prin schimburi cu colegii. Aceasta contribuie la consolidarea capacităților organizațiilor de bază.
Activitățile nu pot avea scop lucrativ.
În plus față de mobilitatea fizică, toate activitățile de mobilitate ale personalului pot fi combinate cu activități virtuale. Duratele minime și maxime specificate mai sus se aplică componentei de mobilitate fizică.
Pentru orice activitate, se poate oferi sprijin suplimentar persoanelor care însoțesc participanții cu mai puține oportunități.

Durata proiectului: între 3 și 18 luni.

Pași candidatură: consultați secțiunea de AICI.
Termene limită în 2023: 23 februarie, ora 13.00 (ora României).

Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
24 Iunie 2024 - 26 Iunie 2024
Loc desfăşurare
Italia
Perioada:
23 Iulie 2024 - 27 Iulie 2024
Loc desfăşurare
România
ULTIMELE ştiri
12 Aprilie 2024

Împărtășește povestea ta și arată lumii cum este să fii voluntar!

27 Martie 2024

EITA revine!

ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
24 Iunie 2024 - 26 Iunie 2024
Loc desfăşurare
Italia
Perioada:
23 Iulie 2024 - 27 Iulie 2024
Loc desfăşurare
România
ULTIMELE ştiri
12 Aprilie 2024

Împărtășește povestea ta și arată lumii cum este să fii voluntar!

27 Martie 2024

EITA revine!

 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.