Ce sunt?
Parteneriatele pentru cooperare sunt o modalitate prin care instituțiile implicate acumulează experiență în ceea ce privește cooperarea la nivel internațional, își consolidează capacitatea și produc rezultate inovatoare.
Pentru cine?
Pentru organizații: instituții publice sau private active în domeniul educației școlare.
Pentru oameni: directorii de școli, cadrele didactice și personalul din școli, elevii din învățământul preșcolar, primar și secundar.
Tipuri de proiecte
Parteneriate de cooperare
- minimum trei organizații din trei state membre ale UE sau țări terțe asociate la program diferite // abordează minimum o prioritate orizontală și/sau sectorială // durata între 12-36 de luni
Organizațiile din țările terțe care nu sunt asociate la program pot face parte dintr-un parteneriat de cooperare dacă aduc o valoare adăugată semnificativă proiectului.
Parteneriate la scară mică/ de mică anvergură
- minimum două organizații din două state diferite membre ale UE și țări terțe asociate la program // abordează minimum o prioritate orizontală și/sau sectorială // durata între 6-24 de luni.
- se adresează cu precădere instituțiilor/organizațiilor nou-venite în program, respectiv celor care nu au mai beneficiat niciodată de finanţare în Erasmus+ (sau predecesoarele sale) în calitate de coordonator sau partener.
Pași candidatură: consultați secțiunea de AICI.
Termene limită 2023 – 22 martie, ora 13.00 (parteneriate de cooperare și parteneriate la scară mică) și 4 octombrie ora 13.00 (doar parteneriate la scară mică/de mică anvergură).