Parteneriate pentru cooperare

Ce sunt?

Sunt proiecte transnaționale implementate în parteneriat de organizații/instituții active în domeniul formării profesionale (VET – Vocational Education and Training).

Scopul lor principal este de a oferi organizațiilor/instituțiior implicate oportunitatea dobândirii unor experiențe de învățare la nivel internațional, întăririi capacității organizaționale sau obținerii de rezultate inovatoare, de calitate superioară. 

În funcție de obiectivele proiectului, de organizațiile implicate sau de impactul vizat, parteneriatele pentru cooperare pot avea dimensiuni diferite, unele mai ample, altele la o scară mai mică, activitățile fiind adaptate în consecință. 

Pentru cine?

Parteneriatele pentru cooperare se adresează organizațiilor/instituțiilor publice sau private active în domeniul VET, stabilite într-o țară participantă la program sau stabilite într-o țară participantă la program sau în orice țără terță care nu este asociată la program, conform Ghidului Erasmus +. 
Organizațiile din țările terțe care nu sunt asociate la program pot face parte dintr-un parteneriat de cooperare dacă aduc o valoare adăugată semnificativă proiectului.

N.B. Organizațiile VET din România pot participa atât în calitate de coordonator, cât și de partener. Doar organizația coordonatoare din cadrul parteneriatului aplică pentru finanțare.

Printre instituțiile active în domeniul VET eligibile se numără: Colegii tehnice; Licee tehnologice; Școli profesionale; Instituții de învățământ vocațional; Inspectorate școlare; Furnizori de formare profesională; Centre de cercetare; Autorități locale; Universități; Camere de comerț; ONG-uri; Parteneri sociali; Companii; Asociații etc.

Informații detaliate privind criteriile de eligibilitate, prioritățile în domeniul VET și activitățile posibile în proiect pot fi găsite atât în Ghidul Programului Erasmus +, cât și Apelul național 2022.

Tipuri de proiecte:

- Parteneriate de cooperare, mai multe informații AICI.

- Parteneriate la scară mică/de mică anvergură, mai multe informații AICI.

 

1309 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
21 Noiembrie 2022 - 24 Noiembrie 2022
Loc desfăşurare
Italia
Perioada:
29 Noiembrie 2022 - 3 Decembrie 2022
Loc desfăşurare
Malta
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
21 Noiembrie 2022 - 24 Noiembrie 2022
Loc desfăşurare
Italia
Perioada:
29 Noiembrie 2022 - 3 Decembrie 2022
Loc desfăşurare
Malta
 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.