Resurse Green Erasmus

Colțul Verde

 

 

Context

Programul Erasmus+ este un instrument-cheie pentru consolidarea cunoștințelor, competențelor și atitudinilor privind schimbările climatice și sprijinirii dezvoltării durabile, atât în Uniunea Europeană, cât și în afara acesteia.

Programul își propune să crească numărul oportunităților de mobilitate în domenii ecologice orientate spre viitor, acordând o atenție deosebită dezvoltării durabile. Mai mult decât atât, programul Erasmus+, al cărui element central este mobilitatea, trebuie să depună eforturi în vederea atingerii neutralității emisiilor de dioxid de carbon, prin promovarea modurilor de transport sustenabile și a unui comportament mai responsabil față de mediu.
Astfel, Programul sprijină utilizarea de practici inovatoare, care să pregătească cursanții, personalul și lucrătorii de tineret pentru a deveni adevărați actori ai schimbării.

Organizațiile și participanții implicați trebuie să facă tot posibilul pentru a integra practici ecologice în toate proiectele atunci când își concep activitatea, ceea ce îi va încuraja să discute și să învețe despre problemele de mediu.

În această secțiune propunem o serie de instrumente, ghiduri, platforme și resurse utile benefiarilor, participanților și tuturor celor interesați de implicarea în activități și proiecte sustenabile.

Resurse

Compendiu exemple de bună practică din proiecte Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate, creat de Salto Green

Greening Youth Information Services (Ghid pentru organizații de tineret creat de Eryica și Eurodesk)

Greening the youth sector -Sustainability  Checklist (EU-CoE youth partnership)

Planeta noastră, viitorul nostru (instrument educațional creat de Comisia Europeană)

Comunitatea online Green Erasmus (group online de Facebook)

https://www.ipcc.ch/  (Panelul Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPCC) este organismul Națiunilor Unite care furnizează evaluări periodice cu baze științifice ale schimbărilor climatice, impactul și riscurile viitoare, precum și opțiunile de adaptare și atenuare.)

Platforma de resurse pentru Săptămâna verde (Ministerul Educației)

Learning for the green transition and sustainable development (Council Recommendation on learning for environmental sustainability)

GreenComp Cadrul european de competențe în materie de durabilitate 

Strategia green a ANPCDEFP

In contextul apariției noilor priorități de dezvoltare durabilă, atât pentru programele pe care le gestionăm, dar ținând cont și de contextul mai larg, la nivel global, ANPCDEFP a decis adoptarea unei strategii vizând dezvoltarea durabilă. Aveți mai jos o prezentare, pe scurt, a strategiei noastre instituționale. Aceasta vizează 3 piloni importanți: 

  • Pilonul individual (atomic habits, comportamente și atitudini durabile și orientate către viitor ale oamenilor care alcătuiesc echipa ANPCDEFP);
  • Pilonul organizațional (cum ne comportăm ca organizație responsabilă, activă în domeniul educației, formării profesionale și tineretului);
  • Pilonul comunitar (ce construim cu și pentru comunitățile de beneficiari Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate, prin cursuri, evenimente, conferințe, campanii etc).

Strategia 2021-2027 în varianta comprimată (în scurt timp vom publica pe site-ul anpcdefp.ro, varianta integrală a acestei strategii).


Photo by Nick Fewings on Unsplash

636 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
9 Iunie 2024 - 13 Iunie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Bucuresti, To be decided
Perioada:
17 Iunie 2024 - 21 Iunie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Bucuresti, Online
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
9 Iunie 2024 - 13 Iunie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Bucuresti, To be decided
Perioada:
17 Iunie 2024 - 21 Iunie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Bucuresti, Online
 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.