Formare profesională

 

 

Formare profesională 

Programul Erasmus+ oferă oportunități organizațiilor active în domeniul educației și formării profesionale pentru a se dezvolta. Aceste oportunități se concretizează în activități prin care persoanele implicate în acest domeniu să interacționeze și să învețe împreună, dar și alături de profesioniști din organizații europene, să participe la schimburi de bune practici și la crearea și implementarea de resurse educaționale inovatoare care produc schimbare.

Activitățile de învățare în domeniul educației și formării profesionale sunt concepute pentru a avea un impact pozitiv asupra cadrelor didactice, persoanelor aflate în formare inițială, formatorilor și experților, dar și la nivel organizațional, comunitar și al politicilor și practicilor din sectorul VET.

În domeniul educației și formării profesionale (EFP), atât inițiale, cât și continue, se va acorda prioritate următoarelor obiective sectoriale:

  • Adaptarea educației și formării profesionale la nevoile pieței forței de muncă
  • O mai mare flexibilizare a oportunităților în domeniul educației și formării profesionale
  • Contribuția la inovare în educația și formarea profesională
  • Sporirea atractivității EFP
  • Îmbunătățirea asigurării calității în educația și formarea profesională
  • Crearea și punerea în aplicare a unor strategii de internaționalizare pentru furnizorii de EFP

Mai multe informații AICI.

Tipuri de proiecte

Prin Erasmus+ pot fi finanțate proiecte sub două tipuri de acțiuni în domeniul formare profesională: una destinată mobilităților transnaționale și alta destinată parteneriatelor pentru cooperare.

În ceea ce privește acțiunea destinată mobilităților, aceasta acoperă: proiecte de scurtă durată, proiecte cu acreditare, acreditarea VET. Parteneriatele pentru cooperare finanțează următoarele tipuri de proiecte: parteneriate de cooperare și parteneriate la scară mică (de mică anvergură).

Organizațiile eligibile

Proiectele Erasmus+ sunt depuse și gestionate exclusiv de organizații, iar în sectorul formare profesională- VET pot depune candidaturi instituțiile publice și private care demonstrează că derulează activități în domeniul formării profesionale, precum și cele care activează pe piața muncii.
De asemenea, pentru organizațiile eligibile pentru acțiunea destinată mobilităților, vă rugăm să consultați lista din Ghidul programului ce poate fi găsit AICI.

Grupuri țintă

Pentru proiectele relevante în domeniul educației și formării profesionale, grupurile țintă principale sunt: persoanele aflate sau implicate în formare profesională inițială și continuă din domeniul educației și formării profesionale, profesioniștii și formatorii, personalul organizațiilor de educație și formare profesională inițială, formatorii și profesioniștii din întreprinderi.

4971 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
9 Iunie 2024 - 13 Iunie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Bucuresti, To be decided
Perioada:
17 Iunie 2024 - 21 Iunie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Bucuresti, Online
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
9 Iunie 2024 - 13 Iunie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Bucuresti, To be decided
Perioada:
17 Iunie 2024 - 21 Iunie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Bucuresti, Online
 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.