Candidaţi şi beneficiari ai programului Erasmus+

Informații și documente relevante înainte de trimiterea candidaturii

Etape premergătoare depunerii unui proiect

Înainte de a depune o solicitare de proiect în cadrul programului Erasmus+, este necesar să fie îndeplinite o serie de condiţii.
În acest sens, Comisia Europeană și Agenția Națională vă pun la dispoziție mai multe resurse utile în scopul îndeplinirii acestor condiții, dar și în scopul sprijinirii tuturor candidaților pentru realizarea unor proiecte de succes.

Obținerea codului OID – ID-ul Organizațional

ID-ul Organizațional (Organisation ID - OID) reprezintă un cod unic de înregistrare de care aveţi nevoie în toate etapele unui proiect Erasmus+ (de la selecţie până la raportare). Acest număr este necesar pentru interacţiunea cu bazele de date online folosite la nivel european pentru gestiunea programului de către Agenţiile Naţionale. În acest fel se evită solicitarea de informaţii în mod redundant şi datele pot fi actualizate automat.

Mai multe informații pot fi găsite AICI.

Ateliere de scriere

Pentru a creşte calitatea propunerilor de finanțare venite din partea organizațiilor din România, Agenția Națională organizează ateliere de scriere dedicate fiecărui domeniu (educație școlară, educația adulților, formare profesională, tineret) și fiecărei acțiuni cheie (proiecte de mobilitate și parteneriate pentru cooperare). Lista acestor evenimente de formare se actualizează constant, iar cursurile sunt co-organizate împreună cu Rețeaua națională de formatori Erasmus+ și ESC.

Mai multe informații pot fi găsite AICI.

Ghidul Erasmus+

Ghidul programului Erasmus+ este elaborat în conformitate cu agenda de lucru anuală întocmit de către Comisia Europeană și stabilește prioritățile, descrie acțiunile cheie și mecanismele de finanțare, precum și alte informații necesare pentru candidați.

Ghidul poate fi consultat AICI.

Apeluri Erasmus+

Apelul european cuprinde procedurile administrative ale Comisiei Europene privind cererea anuală de propuneri de proiecte, iar Apelul național completează Ghidul programului Erasmus+, aducând o serie de informații specifice contextului național.

Apelul european poate fi consultat AICI, Apelul național poate fi consultat AICI

 

Ghiduri și tutoriale

Agenția Națională pune la dispoziție o serie de ghiduri, tutoriale și webinare cu scopul de a sprijini toți candidații pentru a scrie și depune un proiect de succes.
Aceste documente suport sunt realizate de experți din cadrul Agenției pentru fiecare acțiune cheie și sector.

Ghidurile narative pot fi consultate AICI, înregistrările tutorialelor și webinarelor pot fi accesate AICI

 

15008 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
9 Iunie 2024 - 13 Iunie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Bucuresti, To be decided
Perioada:
17 Iunie 2024 - 21 Iunie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Bucuresti, Online
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
9 Iunie 2024 - 13 Iunie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Bucuresti, To be decided
Perioada:
17 Iunie 2024 - 21 Iunie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Bucuresti, Online
 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.