Parteneriate pentru cooperare


Ce sunt?

Sunt proiecte transnaționale implementate în parteneriat de organizații/instituții active în domeniul educației adulților.
Scopul lor principal este de a oferi organizațiilor/instituțiior implicate oportunitatea dobândirii unor experiențe de învățare la nivel internațional, întăririi capacității organizaționale sau obținerii de rezultate inovatoare, de calitate superioară.
În funcție de obiectivele proiectului, de organizațiile implicate sau de impactul vizat, parteneriatele pentru cooperare pot avea dimensiuni diferite, unele mai ample, altele la o scară mai mică, activitățile fiind adaptate în consecință.

Pentru cine?

Parteneriatele pentru cooperare se adresează organizațiilor/instituțiilor publice sau private active în domeniul educației adulților (ADU).


Organizațiile ADU din România pot participa atât în calitate de coordonator, cât și de partener. Doar organizația coordonatoare din cadrul parteneriatului aplică pentru finanțare. 

Printre instituțiile active în domeniul ADU eligibile se numără (lista nu este exhaustivă)
- Furnizori de formare profesională
- Centre de cercetare
- Autorități locale
- Universități
- Camere de comerț
- ONG-uri
- Parteneri sociali
- Companii
- Asociații
- Penitenciare
etc.


Informații detaliate privind criteriile de eligibilitate, prioritățile în domeniul AE și activități posibile în proiect pot fi găsite atât în Ghidul Programului Erasmus+, cât și în Apelul național la propuneri de proiecte.

Tipuri de proiecte

Parteneriatele pentru cooperare sunt de două tipuri:

- Parteneriate de cooperare

-minimum trei organizații din trei state membre ale UE sau țări terțe asociate la program diferite.// abordează minimum o prioritate orizontală și/sau sectorială // durata între 12-36 de luni

Organizațiile din țările terțe care nu sunt asociate la program pot face parte dintr-un parteneriat de cooperare dacă aduc o valoare adăugată semnificativă proiectului.

Mai multe informații AICI.

- Parteneriate la scară mică/de mică anvergură

-minimum două organizații din două state membre ale UE și țări terțe asociate la program diferite.// abordează minimum o prioritate orizontală și/sau sectorială // durata între 6-24 de luni.

Mai multe informații AICI.

1658 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
21 Noiembrie 2022 - 24 Noiembrie 2022
Loc desfăşurare
Italia
Perioada:
29 Noiembrie 2022 - 3 Decembrie 2022
Loc desfăşurare
Malta
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
21 Noiembrie 2022 - 24 Noiembrie 2022
Loc desfăşurare
Italia
Perioada:
29 Noiembrie 2022 - 3 Decembrie 2022
Loc desfăşurare
Malta
 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.