Acreditarea – cod de identificare KA121
Acreditarea Erasmus este destinată organizațiilor din domeniul educației adulților sprijinindu-le să deruleze activități de schimb și cooperare la nivel transfrontalier. Acordarea acreditării Erasmus confirmă faptul că organizația aplicantă este capabilă să implementeze un plan de dezvoltare strategică pe termen mediu sau lung. Pentru aceasta, organizația candidată elaborează un plan de punere în aplicare a unor activități de mobilitate de înaltă calitate, denumit Plan Erasmus, ca parte a unui efort organizațional mai amplu.
Organizațiile candidate au posibilitatea de a depune: fie o cerere de acreditare Erasmus individuală numai pentru organizația lor, fie o cerere de acreditare Erasmus pentru consorțiu (prin aceasta organizația candidată coordonează mai multe organizații ce doresc să implementeze activități de mobilitate).
Experiența anterioară în cadrul programului nu este necesară pentru depunerea cererii de acreditare individuală, dar poate fi utilă și relevantă.
Cum funcționează?
Organizațiile solicitante trebuie să își stabilească obiectivele pe termen lung și mediu și să planifice activitățile care urmează să fie sprijinite cu fonduri Erasmus+, să prezinte beneficiile preconizate, precum și strategia cu privire la gestionarea proiectelor.
Când se depun cererile de acreditare?
În domeniul educației adulților, acestea pot fi depuse permanent până la data de 19 octombrie 2023.
Pentru cât timp e valabilă acreditarea?
Acreditarea Erasmus se acordă pentru întreaga perioada a programului, sub rezerva monitorizării regulate și a respectării continue a cerințelor acreditării și a instrucțiunilor Agenției Naționale.
Consultați Ghidul programului și Apelul național pentru informații complete.