Apel pentru găzduire de ateliere de scriere Erasmus+

Termen de înscriere
18 . 06 . 2017
Perioada
23 Mai 2017 - 18 Iunie 2017
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Ateliere de scriere a proiectelor Erasmus+ în toată ţara
Organizator
ANPCDEFP
Responsabil(i):
Tip eveniment
Eveniment naţional
12903 Vizualizări

ANPCDEFP doreşte să organizeze în ţară, la cererea organizaţiilor sau instituţiilor, ateliere de scriere a proiectelor Erasmus+ oferind în acest fel o şansă în plus organizaţiilor şi instituţiilor eligibile să depună proiecte în cadrul programului Erasmus+.

Organizaţia/instituţia ta este interesată să se implice în proiecte de mobilitate sau cooperare internaţională? 

Dacă răspunsul este da, ai acum posibilitatea de a găzdui la tine în localitate un atelier de scriere de proiecte, în funcţie de domeniul tău de interes (educaţie şcolară, formare profesională (VET), tineret, educația adulților).

Termen limită pentru a-ţi exprima interesul de organizare : 18 iunie 2017

Detalii despre ateliere

Perioada efectivă de desfăşurare a atelierelor: septembrie 2017-martie 2018

Atelierele durează 3 zile şi sunt ateliere de scriere a proiectelor Erasmus+ dedicate fiecărui domeniu (educație scolară, formare profesională, educația adulților, tineret) și fiecărei din cele 3 acțiuni ale programului Erasmus+: proiecte de mobilitate(KA1), proiecte de parteneriat strategic(KA2) şi dialog structurat(KA3). Numărul maxim de participanţi la atelier: 25.

Atelierele vor fi precedate (cu aproximativ 6 săptămâni înainte de data începerii atelierului propriu zis) de o sesiune de informare şi promovare a atelierului de maxim 3 ore, susţinută de formatorii din reţeaua Erasmus în acelaşi loc în care se va desfăşura atelierul.

Un exemplu teoretic:

O organizaţie oferă un spaţiu de desfăşurare a unui atelier de mobilităţi pe domeniul tineret, în perioada 8-10 septembrie 2017. Sesiunea de informare ar putea avea loc in una din zilele din perioada 24-28 iulie 2017. Să spunem ca va avea loc în data de 26 iulie 2017. Unul dintre formatorii aleşi de ANPCDEFP pentru acest atelier va susţine sesiunea de informare în spaţiul pus la dispoziţie de organizaţie. În perioada imediat următoare, ANPCDEFP va lansa pe site-ul www.erasmusplus.ro apelul de participare la atelierul de mobilităţi pe domeniul tineret, din perioada 8-10 septembrie 2017. Din acel moment, participanţii doritori se vor putea înscrie online la acest atelier. După încheierea termenului limită de înscriere la atelier (după 4 săptămâni de la lansarea atelierului), vor fi selectaţi participanţii la atelier. Urmează apoi desfăşurarea atelierului.

Cum contribui tu?

Pui la dispoziţia participanţilor o sală (cu o capacitate de cel puţin 30 de locuri, aşezare Teatru sau U-shape) pentru a realiza sesiunea de informare şi promovare a atelierului.

Pui la dispoziţia participanţilor o sală de curs (cu o capacitate de 20-30 de locuri, aşezare U-shape) pe toată durata atelierului.

Cum contribuie ANPCDEFP?

ANPCDEFP pune la dispoziţie formatori profesionişti din reţeaua naţională de formatori Erasmus+ pe toată durata unui atelier şi a sesiunii de informare şi promovare a atelierului, precum şi designul de curs.

ANPCDEFP îţi oferă 2 locuri la atelierul pe care doreşti să-l găzduieşti.

Detalii despre posibilitatea de a găzdui un atelier

Aşadar, dacă doreşti să găzduieşti un atelier de scriere a proiectelor Erasmus+, te rugăm să completezi formularul care se găseşte AICI. Termenul limită de înscriere pentru a găzdui un atelier de scriere este 18 iunie 2017.

În acest formular este necesar să ne dai detalii despre tipul atelierului dorit, luna în care doreşti şi aveţi posibilitatea, ca organizaţie, de a găzdui atelierul, persoana de contact, organizaţia/instituţia reprezentată, dacă dispuneţi de o sală potrivită* pentru a desfăşura în bune condiţii atelierul. Facultativ, veţi menţiona dacă aveţi posibilitatea de a oferi/facilita cazarea şi masa formatorilor şi/sau participanţilor şi în ce condiţii.

*O sală potrivită înseamnă: un spaţiu de minim 50 mp, cu aşezare flexibilă a scaunelor, cu cel puţin 2 mese disponibile, suport de flipchart, lumină naturală.

Dacă există nelămuriri sau doriţi informaţii suplimentare, puteţi să ne scrieţi la: cornel.stinga@anpcdefp.ro

Telefon: 021.201.07.65Adaugat de: Cornel Stinga
Termen de înscriere
18 . 06 . 2017
Perioada
23 Mai 2017 - 18 Iunie 2017
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Ateliere de scriere a proiectelor Erasmus+ în toată ţara
Organizator
ANPCDEFP
Responsabil(i):
Tip eveniment
Eveniment naţional
12903 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
18 Martie 2024 - 24 Martie 2024
Loc desfăşurare
Austria
Perioada:
9 Ianuarie 2024 - 12 Ianuarie 2024
Loc desfăşurare
România
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
18 Martie 2024 - 24 Martie 2024
Loc desfăşurare
Austria
Perioada:
9 Ianuarie 2024 - 12 Ianuarie 2024
Loc desfăşurare
România
 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.