Apel pentru completarea rețelei naționale de multiplicatori Eurodesk - 2021
Istoricul rețeleiEurodesk răspunde la solicitările tinerilor legate de oportunitățile de finanțare ale Uniunii Europene, precum și la cele legate de mobilitate, fiind un serviciu european de informare pentru tineri și pentru cei care lucrează cu tinerii și structură suport pentru programul Erasmus+. Eurodesk România este membru al rețelei europene Eurodesk din 1998 și este unul dintre cele 38 de centre naționale Eurodesk prezente în 36 de țări europene. Pentru facilitarea accesului tinerilor la informare privind politicile europene, oportunitățile și mobilitatea în scop educațional, a fost constituită rețeaua națională de multiplicatori Eurodesk, proiect lansat în 2016 de Eurodesk România alături de Agenția Națională Erasmus+. Multiplicatorii promovează mobilitățile de învățare în rândul tinerilor folosind diferite canale de comunicare, inclusiv cele online. Aceștia sunt cei care asigură transmiterea informațiilor colectate în rețea la nivel european către tineri, având un rol important de a crea și de a menține o legătură directă cu tinerii prin intermediul activităților și evenimentelor de informare pe care le organizează. Din 2016 până astăzi, pe lângă activitățile de informare, multiplicatorii au fost cei care au oferit informații și sfaturi tinerilor privind găsirea și alegerea celor mai bune și potrivite oportunități, de ex. cel mai bun program de mobilitate. De asemenea, au colaborat cu parteneri relevanți în domeniul tineretului și cu mass-media pentru a promova oportunitățile de mobilitate și Eurodesk.
Obiectivele rețelei1.Sensibilizarea tinerilor privind oportunitățile de mobilitate de învățare și încurajarea acestora de a deveni cetățeni activi. 2.Creșterea numărului de tineri care conștientizează importanța oportunităților de mobilitate oferite la nivel european, în special prin promovarea programelor Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate (ESC), precum și prin alte programe și inițiative europene dedicate tinerilor. 3.Creșterea numărului de tineri implicați în proiecte în cadrul Ersamus+ și ESC, în special în zonele geografice cu acoperire mai mică.
Număr de multiplicatori selectaţi: 25Selecția multiplicatorilor va avea în vedere și distribuția geografică pentru o acoperire adecvată din perspectiva proiectelor Erasmus+ și ESC. Durata colaborării: 3 ani (aprilie 2021 – martie 2024) Activitatea de multiplicare în cadrul reţelei este remunerată în baza unor contracte anuale de prestări servicii.
Condiții de participare în rețeaua de multiplicatoriProfilul multiplicatorului
Activităţile din cadrul reţeleiMultiplicatorul:
Selecţie:Trimiterea formularului de candidatură - Candidaţii vor completa formularul de candidatură din apel până la data de 19 februarie 2021, ora 23:59; pentru a putea completa formularul de candidatură este necesar ca fiecare candidat să aibă cont pe site-ul www.erasmusplus.ro. Formularul de candidatură poate fi accesat la rubrica "Înscriere la eveniment" - partea din stânga a acestei pagini. De asemenea, candidații trebuie sa trimită CV-ul în format Europass completat în limba română sau engleză la adresa de email a persoanei de contact. Îl puteţi vizualiza/descărca de pe: http://mobility.europass-ro.ro/pagina/curriculum_vitae
Evaluarea candidaturii de către reprezentanţii ANPCDEFP se va desfășura în perioada 20 februarie – 3 martie 2021, iar lista cu noii multiplicatori Eurodesk se va publica în data de 4 martie 2021. Întâlnirea de iniţiere a activităţii noilor membri ai reţelei va avea loc în martie 2021, iar întâlnirea anuală în iunie 2021.
Criterii de selecţie: În evaluarea candidaturii online se va ţine cont de: Nivelul de informare privind programele Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate, Portalul european pentru tineret, Eurodesk prin prisma activităților profesionale curente (maxim 10 puncte); Experienţă în domeniul informării (maxim 30 puncte); Nivelul de cunoaştere a limbii engleze (maxim 5 puncte); Experienţa în proiecte (maxim 15 puncte); Motivaţia de a lucra în reţeaua natională de multiplicatori şi aşteptările personale (maxim 10 puncte); Pentru a fi luat în considerare în procesul de selecție, un candidat trebuie să cumuleze cel puțin 35 de puncte.
Persoana de contact: Simona Jianu Telefon: 021.201.07.42 Email: simona.jianu@eurodesk.eu Vă dorim succes!
Adaugat de: Simona Jianu
|
Formularele pentru acțiunile Erasmus+ 2025 sunt disponibile
Formularele pentru acțiunile Erasmus+ 2025 sunt disponibile