Erasmus+Teach for Romania

Termen de înscriere
17 . 11 . 2022
Perioada
25 Noiembrie 2022 - 27 Noiembrie 2022
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Bucuresti
Organizator
ANPCDEFP si Teach for Romania
Responsabil(i):
Tip eveniment
Eveniment naţional
863 Vizualizări

Pentru cine?

Cele două ateliere Erasmus+Teach for Romania - mobilități educație școlară și proiecte de parteneriat la scară mică educație școalară - fac parte din oferta de formare a ANPCDEFP și sunt susținute de membrii reţelei formatorilor Erasmus+.

 

Atelierele sunt dedicate exclusiv școlilor în care își desfășoară activitatea profesori din cadrul Teach for Romania și care sunt interesate de oportunitățile oferite atât de proiectele de mobilitate pe termen scurt, cât și de proiectele de parteneriat la scară mică/de mică anvergură din cadrul programului Erasmus+.

Atelierele durează 3 zile: 25 noiembrie (începând cu prânzul, 2 sesiuni de lucru); 26 noiembrie (integral, 4 sesiuni de lucru); 27 noiembrie (integral, 4 sesiuni de lucru; cursul se va termina în jurul orei 18.00). 

 

După consultarea celor două tipuri de oportunități, vă rugăm să alegeți doar unul din cele 2 ateliere (informații despre cele două tipuri de oportunități E+ AICI).

Încurajăm participarea a doi reprezentanți din aceeași școală, înscrierea fiind făcută DOAR de o singură persoană, prin completarea formularului de înscriere disponibil AICI, până pe data de 17 noiembrie, 0ra 13:59.

 

Ce vei găsi aici?

Scopul atelierului este să ofere un cadru adecvat de interacțiune și sprijin personalizat pentru finalizarea etapei de elaborare și pentru completarea unui formular de candidatură Erasmus+, mobilitate educație școlară sau parteneriat la scară mică.
În structura atelierului etapele de lucru individual pe formularul de candidatură sunt acompaniate și de etape scurte de expunere a unor conținuturi teoretice, dar mai ales de discuții de grup și/sau de clarificare a întrebărilor specifice ale participanților.

 

La finalul cursului:

  • vei avea un grad crescut de înțelegere a programului Erasmus+ și a Acțiunii cheie 1 – proiecte de mobilitate sau a Acțiunii cheie 2 - parteneriate la scară mică/de mică anvergură, în mod specific, a domeniului educaţie școlară.
  • vei avea capacități crescute de a completa corect și complet formularul de candidatură pentru tipul de proiect Erasmus+ selectat, domeniul educaţie școlară.
  • vei avea o motivație crescută de a depune un viitor proiect Erasmus+ la unul din termenele limită din 2023.

 

Ce teme vor fi abordate în atelier?

Tematicile abordate pentru completarea formularului de candidatură sunt următoarele:

  • Informații generale privind specificul și noua paradigmă a programului Erasmus+ (ID organizațional, spațiile virtuale specifice - platformă, site, alte elemente cu caracter general despre program)
  • Condiţii de eligibilitate în cadrul unui proiect Erasmus+ mobilități în domeniul educație școlară / parteneriat la scară mică
  • Nevoi, obiective şi activităţi specifice acestor tipuri de proiecte
  • Rezultate, impact, indicatori
  • Monitorizarea și evaluarea rezultatelor
  • Recunoaşterea rezultatelor învăţării
  • Follow-up
  • Profilul și rolul instituțiilor implicate în proiect
  • Elemente de bază privind managementul proiectului

 

Alte condiții și recomandări pentru participare:

Recomandăm fiecărui participant să parcurgă secțiunile relevante din Ghidul Programului dedicate domeniului pentru care se realizează atelierul și Apelul Național la Propuneri de Proiecte (disponibile AICI) și să urmeze instrucțiunile primite prin email de la formatori, dacă a fost selectat să participe la atelier.

Totodată, este necesar să vină la atelier cu o bună înțelegere a nevoilor organizației/instituției pe care o reprezintă și să evidențieze aceste nevoi în formularul de înscriere la atelier. Este foarte important ca aceste nevoi să fie discutate în etapa pregătirii înscrierii la atelier cu persoanele autorizate din organizație/instituție pentru a stabili prioritățile instituționale cărora li se va adresa proiectul Erasmus+.

 

Ce costuri presupune?

Atelierul se va organiza în București, într-o locație care urmează să fie anunțată ulterior selecției.
ANPCDEFP va acoperi costurile privind cazarea, mesele principale ale zilei, pauzele de cafea și formarea în zilele de 25-27 noiembrie (2 nopți cazare).
Participanții selectați își vor acoperi transportul către și dinspre locația evenimentului.
Nu se percepe taxă de participare.

Informații despre certificatele de participare la curs și regulamentul GDPR.

Vă dorim mult succes!



Adaugat de: Nicusor Ciobanu
Termen de înscriere
17 . 11 . 2022
Perioada
25 Noiembrie 2022 - 27 Noiembrie 2022
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Bucuresti
Organizator
ANPCDEFP si Teach for Romania
Responsabil(i):
Tip eveniment
Eveniment naţional
863 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
23 Septembrie 2024 - 26 Septembrie 2024
Loc desfăşurare
Italia
Perioada:
9 Iunie 2024 - 13 Iunie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Bucuresti, To be decided
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
23 Septembrie 2024 - 26 Septembrie 2024
Loc desfăşurare
Italia
Perioada:
9 Iunie 2024 - 13 Iunie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Bucuresti, To be decided
 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.