Cursul online de formare InclusivE+ Mobilities

Termen de înscriere
17 . 12 . 2023
Perioada
9 Ianuarie 2024 - 12 Ianuarie 2024
Loc desfăşurare
România
Organizator
ANPCDEFP
Tip eveniment
Eveniment internaţional
3259 Vizualizări

Pentru cine?

Evenimentul face parte din oferta de formare a ANPCDEFP, este susținut de experții agenției împreună cu membrii reţelei formatorilor Erasmus+ și se adresează tuturor organizațiilor/instituțiilor din sectoarele educație școlară (SCH), educația adulților (ADU) sau formare profesională (VET) fără experiență anterioară în programul Erasmus+.

Evenimentul este dedicat dezvoltării de proiecte de mobilitate de scurtă durată în cadrul programului european pentru educaţie, formare profesională şi tineret Erasmus+, adresând prioritatea transversală includere și diversitate.

Te întrebi dacă este pentru tine și organizația ta?
Noi credem că da, dacă:
- organizația ta vrea să depună proiecte de mobilitate, domeniile SCH, ADU VET, cu impact la nivel organizațional și comunitar;
- lucrezi cu și pentru persoane cu oportunități reduse și/sau expuse riscului de excluziune socială, identificând în organizație/instituție nevoi specifice de eliminare a acestor riscuri prin dezvoltarea personală şi profesională a personalului (exemple: centre școlare de educație incluzivă, licee tehnologice speciale, fundații, asociații, etc);
- ai autoritatea și capacitatea de a valorifica în organizație/instituție competențele dobândite în cadrul evenimentului prin finalizarea procesului de scriere, depunerea unei candidaturi și implementarea unui proiect Erasmus+;
- poți să îți asumi participarea la toate cele 4 zile ale evenimentului (exclusă participarea parțială).

Evenimentul este unul internațional, astfel că este nevoie de cunoaștere a acestei limbii engleze cel puțin nivel B2.

Descrierea completă poate fi citită AICI.

Ce vei găsi aici?
Scopul evenimentului este să informeze asupra oportunităților oferite de program organizațiilor active în domeniile SCH/ADU sau VET și să ofere un cadru adecvat de interacțiune și sprijin personalizat pentru finalizarea etapei de completare a unui formular de candidatură Erasmus+.

Astfel, în prima zi vor fi oferite informații relevante despre ptoiectele de mobilitate de scurtă durată și despre înțelegerea priorității Includere și diversitate în Erasmus+. Vor fi invitate exemple de bune practici din proiecte similare implementate cu succes.

În zilele 2, 3 și 4 participanții vor lucra împreună cu formatorii AN pe formularul de candidatură potrivit. Structura zilelor de lucru va cuprinde etape scurte de expunere a unor conținuturi teoretice, discuții de grup și clarificări a întrebărilor specifice adresate de participanți.

La finalul cursului:
- vei avea un grad crescut de înțelegere a programului Erasmus+ și a Acțiunii cheie 1 – proiecte de mobilitate și, în mod specific, a domeniile SC/ADU/VET;
- vei înțelege includerea și diversitatea ca prioritate în proiecte Erasmus+
- vei avea capacități crescute de a completa corect și complet formularul de candidatură pentru proiecte de mobilitate Erasmus+;
- vei avea o motivație crescută de a depune proiecte Erasmus+, în acest proces fiind însoțit de formatori foarte bine pregătiți și cu experiență vastă în implementarea acestui tip de proiecte
- vei beneficia de consiliere personalizată din partea experților ANPCDEFP înaintea termenelor limită din 2024.

Ce teme vor fi abordate în atelierele de lucru?
Tematicile abordate pentru completarea formularului de candidatură sunt următoarele:
- Informații generale privind specificul și noua paradigmă a programului Erasmus + (ID organizațional, spațiile virtuale specifice -platformă, site, alte elemente cu caracter general despre program)
- Condiţii de eligibilitate în cadrul unui proiect Erasmus+ mobilități sau parteneriate la scară mică în domeniul educația adulților
- Nevoi, obiective şi activităţi specifice acestui tip de proiect
- Rezultate, impact, indicatori
- Monitorizarea și evaluarea rezultatelor
- Recunoaşterea rezultatelor învăţării
- Follow up
- Profilul și rolul instituțiilor implicate în proiect - aplicant, parteneri
- Elemente de bază privind managementul proiectului
- Includerea și diversitatea.


Evenimentul durează 4 zile. Fiecare zi are alocate 4 ore de lucru, structurate pe 2 sesiuni a câte 90-120 de minute, în acest interval fiind incluse și 1-2 pauze de 15-20 de minute. Intervalul orar zilnic de lucru este: 15.00-19.00.

Recomandăm fiecărui participant să parcurgă secțiunile relevante din Ghidul Programului dedicate domeniului pentru care se realizează atelierul și Apelul Național la Propuneri de Proiecte (disponibile AICI) și să urmeze instrucțiunile primite prin email de la formatori, dacă a fost selectat să participe la atelier.
Totodată este necesar să vină la eveniment cu o bună înțelegere a nevoilor organizației/instituției pe care o reprezintă și să evidențieze aceste nevoi în formularul de înscriere la eveniment. Este foarte important ca aceste nevoi să fie discutate în etapa pregătirii înscrierii cu persoanele autorizate din organizație/instituție pentru a stabili prioritățile instituționale cărora li se va adresa proiectul de mobilitate Erasmus+ sau parteneriatul la scară mica în domeniul educației adulților.

Rezultatele selecției vor fi publicate după finalizarea perioadei alocate pentru înscriere, în pagina evenimentului.

Ce costuri presupune?
Evenimentul se organizează online prin intermediul platformei Teams. Nu se percepe taxă de participare.

Condiții tehnice pentru participarea la curs:
- acces la computer/laptop sau tabletă cu sunet și video (microfon și cameră video);
- conexiune de internet stabilă;
- un spațiu liniștit în care să fie posibilă concentrarea și activitatea de învățare;
- dacă sunt 2 persoane din aceeași instituție care doresc și pot participa, acest lucru este posibil, dacă una din cele două persoane are responsabilități decizionale în cadrul instituției.
Informații despre certificatele de participare la curs și regulamentul GDPR

Înscrierea se poate face AICI (este nevoie de crearea unui cont pe platforma SaltoET).

 



Adaugat de: Nicusor Ciobanu
Termen de înscriere
17 . 12 . 2023
Perioada
9 Ianuarie 2024 - 12 Ianuarie 2024
Loc desfăşurare
România
Organizator
ANPCDEFP
Tip eveniment
Eveniment internaţional
3259 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
23 Septembrie 2024 - 26 Septembrie 2024
Loc desfăşurare
Italia
Perioada:
9 Iunie 2024 - 13 Iunie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Bucuresti, To be decided
ULTIMELE ştiri
26 Aprilie 2024

Erasmus Open Doors 2024 are loc între 1-31 mai și este un eveniment prin care Agenția Națională urmărește promovarea Programului Erasmus+ și a oportunităților sale de mobilitate în domeniul universitar. 

18 Aprilie 2024
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
23 Septembrie 2024 - 26 Septembrie 2024
Loc desfăşurare
Italia
Perioada:
9 Iunie 2024 - 13 Iunie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Bucuresti, To be decided
ULTIMELE ştiri
26 Aprilie 2024

Erasmus Open Doors 2024 are loc între 1-31 mai și este un eveniment prin care Agenția Națională urmărește promovarea Programului Erasmus+ și a oportunităților sale de mobilitate în domeniul universitar. 

18 Aprilie 2024
 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.