"Beyond Borders" este o conferință care aduce laolaltă părțile interesate pentru a elabora recomandări privind cooperări viitoare între programul Erasmus+ și țările partenere în cadrul programelor europene pentru tineret. Totodată, în cadrul acestui eveniment se va crea o platformă și pentru a elabora recomandări strategice în acest sens. De ce acest eveniment? Consolidarea dialogului, a înțelegerii, a rezilienței și a stabilității este din ce în ce mai relevantă pentru a face față provocărilor tot mai numeroase din Europa și din vecinătatea sa. Cu toate acestea, în ultimii ani, această cooperare s-a confruntat cu diferite provocări. De la crearea sa în 2021, conferința "Beyond Borders" a reușit să intensifice atenția și sprijinul acordat cooperării care implică țările participante la program și țările partenere învecinate și să sprijine crearea de noi parteneriate.
Obiectivele evenimentului:
BINDE DE ȘTIUT: Programul conferinței se va baza pe experiențele anterioare de cooperare ale participanților, precum și pe activitățile implementate în cadrul Beyond Borders, în special:
Profilul participanților:
Experiența anterioară în cadrul programelor Erasmus+ și/sau Corpul European de Solidaritate reprezintă un avantaj. Mai multe informații referitoare la această activitate se pot accesa la următoarea adresă: http://trainings.salto-youth.net/12298
Criterii de selecție:
Data limită pentru înscriere este: 28 iunie 2024 AICI. Rezultatele selecţiei vor fi comunicate tuturor candidaţilor de către ANPCDEFP.
Condiții de participare: Numărul maxim de participanți din România: 2 Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Germania.
NOTĂ: Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract, în limita a 500 de euro, iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a evenimentului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont). Agenția Națională din Germania va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.
Adaugat de: Adriana Cozanu
|
1.475 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa călătorind cu trenul.
1.475 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa călătorind cu trenul.