Acest seminar poate ajuta aplicanții să pregătească proiecte bune din perspectiva incluziunii și diversității și beneficiarii să îmbunătățească abordarea incluziivă în organizațiile lor.
De ce acest eveniment? Includerea și diversitatea sunt priorități orizontale esențiale în cadrul programului Erasmus+. Prin acest seminar, dorim să aducem împreună aplicanți și beneficiari din sectoarele educației școlare (SE), educației și formării profesionale (VET) și educației adulților (AE) și să le prezentăm un instrument de autoevaluare a incluziunii pentru a implementa soluții care să îmbunătățească incluziunea și diversitatea în proiectele Erasmus+ KA1. Obiectivele evenimentului:
Profilul participanților: Reprezentanți ai sectoarelor amintite (SE, VET, ADU), care doresc să adreseze incluziunea și diversitatea în proiectele lor Erasmus+ KA1. Participanții ar trebui să fie interesați să implementeze soluții pentru a îmbunătăți abordarea incluzivă în organizațiile lor și să fie deschiși la schimbul de bune practici și la colaborare. Mai multe detalii & înscrieri aici: https://salto-et.net/events/show/SK01_0518_THO_2023 Criterii de selecție: - capacitate de multiplicare, informare și formare; - motivație și așteptări personale; - experiență în proiecte și/sau activități care vizează includerea și diveristatea; - distribuție geografică; - abilități lingvistice; - prioritate în selecție vor avea cei care nu au mai beneficiat de o mobilitate TCA. Data limită pentru înscriere este: 31 mai 2024. Rezultatele selecţiei vor fi comunicate tuturor candidaţilor de către ANPCDEFP.
NOTĂ: Numărul maxim de participanți din România: 2 Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Slovacia. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract, în limita a 500 de euro, iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a evenimentului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont). Agenția Națională din Slovacia va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.
Adaugat de: Nicusor Ciobanu
|
1.475 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa călătorind cu trenul.
1.475 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa călătorind cu trenul.