![]() Bibliotecile publice joacă un rol esențial în contextul educației adulților și sunt locuri pentru educația formală, informală și non-formală a adulților. Acest eveniment este menit să exploreze diferite dimensiuni și domenii în care bibliotecile publice pot juca un rol în societate. Când? 25–28 noiembrie 2025 | Unde? Bruxelles, Belgia De ce să participi? Pentru că bibliotecile publice sunt mult mai mult decât un spațiu pentru lectură – ele sunt centre comunitare de învățare pe tot parcursul vieții, susținând alfabetizarea, incluziunea, educația digitală, participarea civică, sănătatea mintală și coeziunea socială. Evenimentul îți oferă un cadru european unic pentru a:
Pentru cine este acest eveniment? Pentru bibliotecari și profesioniști care: ✔️ Lucrează în biblioteci publice sau coordonează activități educaționale în cadrul acestora. ✔️ Sunt interesați să dezvolte proiecte Erasmus+ și să folosească platforma Epale. ✔️ Sunt la început de drum în Erasmus+ sau doresc să-și extindă activitatea la nivel european. ✔️ Caută inspirație, parteneri și bune practici din bibliotecile europene. Ce vei descoperi? - Cum pot bibliotecile accesa fonduri europene pentru formare, inovație, incluziune și transformare digitală; - Ce tipuri de proiecte Erasmus+ sunt potrivite pentru biblioteci; - Cum poți folosi Epale pentru vizibilitate, parteneriate și resurse; - Studii de caz și vizită de studiu la o bibliotecă publică inovatoare din Belgia (B3, Bruxelles). - Sesiuni de lucru tematice despre:
Mai multe detalii & înscrieri: Events | SALTO Termen limită pentru înscrieri: 4 iulie 2025
Criterii de eligibilitate și selecţie:
Ce trebuie știut: Numărul maxim de participanți din România: 2 Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Belgia și ANPCDEFP. Alte informații: Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract, în limita a 500 de euro, iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a evenimentului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont). Agenția Națională din Belgia va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.
Adaugat de: Nicusor Ciobanu
|
#ErasmusDays reprezintă un moment unic de promovare a nenumăratelor beneficii care rezultă din program. Când? 13-18 octombrie ︱ Unde? În întreaga Europă (offline & online)
Răspunde și tu la cel mai mare sondaj european realizat de studenți, despre mobilitățile de învățare Erasmus+.
#ErasmusDays reprezintă un moment unic de promovare a nenumăratelor beneficii care rezultă din program. Când? 13-18 octombrie ︱ Unde? În întreaga Europă (offline & online)
Răspunde și tu la cel mai mare sondaj european realizat de studenți, despre mobilitățile de învățare Erasmus+.