Seminarul de contact se adresează reprezentanţilor din domeniul educaţiei şi formării profesionale, consilierilor şcolari, reprezentanţilor de inspectorate şcolare şi alte instituţii care pot juca un rol şi sunt interesați de implementarea proiectelor ce susțin învățarea la locul de muncă și ucenicia.
Scop:
Acest eveniment de trei zile are scopul de a oferi participanților următoarele oportunități:
- de a contribui la îmbunătăţirea calităţii sistemului educaţional prin promovarea şi implementarea învăţării la locul de muncă, astfel participând la promovarea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă şi la corelarea competenţelor dobândite de formabili cu nevoile pieţei muncii din Europa;
- de a îmbunătăți cooperarea între domeniile de educaţie formală şi nonformală;
- de a promova dezvoltarea competenţelor cross-sectoriale ale profesioniştilor din educaţie şi formare pentru a promova în mod eficient oportunităţile învăţării la locul de muncă.
Informaţii detaliate referitoare la acest seminar sunt disponibile aici.
Programul seminarului poate fi consultat aici.
Profilul candidatului:
- reprezentant al unei organizaţii care desfăşoară activităţi în domeniul VET, orientate spre sau interesate de WBL şi implementarea sa (școli VET, companii, instituții publice, CNDIPT, AJOFM/ANOFM, ISJ/ISMB, CJRAE/CMBRAE etc.);
- este motivat să dezvolte proiecte cu accent pe WBL şi promovarea acestui tip de învăţământ prin programul Erasmus+ în domeniul educaţiei şi formării profesionale;
- deţine cunoştinţe avansate de limba engleză (scris, vorbit).
Criterii de eligibilitate:
- formularul de candidatură a fost depus respectând procedura de depunere descrisă în acest Apel şi respectând termenul limită impus de Agenţia Naţională;
- formularul de candidatură şi CV-ul Europass sunt completate în limba engleză;
- formularul de candidatură este semnat şi ştampilat de reprezentantul legal al instituţiei şi poartă semnătura candidatului;
- candidatul face parte din grupul ţintă al seminarului;
- candidatul nu a mai beneficiat de finanţare TCA 2015 (nu a mai participat la alte seminare de contact/conferinţe organizate de reţeaua Agenţiilor Naţionale Erasmus+ în domeniul formării profesionale - VET).
Criterii de selecţie:
- calitatea candidaturii;
- capacitate de multiplicare şi informare;
- motivaţie şi asteptări personale e şi profesionale;
- distribuţie geografică;
- abilităţi lingvistice.
Data limită pentru transmiterea dosarului de candidatură s-a prelungit până pe: 30 octombrie, ora 12:00 (amiază)
Dosarul de candidatură complet (formularul de candidatură şi CV-ul Europass în limba engleză) va fi trimis prin email pe adresa: ioana.mera@anpcdefp.ro, cu menţiunea la subiect "Application for Contact Seminar in Italy".
Rezultatele selecţiei vor fi comunicate tuturor candidaţilor până pe 3 noiembrie 2015.
Condiţii de participare:
a. Numărul maxim de participanţi: 2
b. Număr de participanţi per instituţie: 1
c. Selecţia naţională se realizează de către ANPCDEFP.
NOTĂ:
1. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract, în limita a maximum 500 de euro, iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori.
2. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a seminarului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasa economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%.
3. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la seminar (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont).
4. Agenția Națională din Italia va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.
=======================================================================