Seminarul îşi propune să ofere cadrul pentru împărtăşirea cunoştinţelor, experienţei şi exemplelor de bună practică în vederea sprijinirii şi pregătirii participanţilor pentru dezvoltarea de proiecte de mobilitate transnaţională în domeniile programului Erasmus+ (educaţia adulţilor, educaţie şcolară, formare profesională şi tineret).
Informaţii detaliate referitoare la acest seminar (descriere, profil candidat, obiective etc.) se pot accesa la următoarea adresă:
https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/quality-matters-seminar-a-cross-sectoral-approach-to-mobility-projects-within-erasmus.5525/
Înscrierea se face online prin completarea formularului de candidatură.
https://docs.google.com/forms/d/11WEAzFc_M0P1TBWw9niTcWL0qtVQIoKHJh6g7TFriag/viewform?c=0&w=1
Seminarul se adresează celor care sunt implicaţi în conceperea şi derularea proiectelor de mobilitate Erasmus+, în special celor care lucrează direct cu participanţii (coordonatori, educatori, mentori etc.). Sunt eligibili candidaţii care au mai derulat cel puţin un proiect Erasmus+ de mobilitate în domeniile: educaţia adulţilor, educaţie şcolară şi formare profesională.
Criterii de selecţie:
- capacitate de comunicare, informare şi formare;
- motivaţie personală și profesională;
- experienţa în proiecte de mobilitate Erasmus+ în domeniile menţionate;
- interesul de a dezvolta un viitor proiect de mobilitate Erasmus+ de calitate;
- distribuţie geografică;
- abilităţi lingvistice.
Data limită pentru înscrierea online este: 28 februarie 2016
Rezultatele selecţiei vor fi comunicate tuturor candidaţilor de către Agenţia Naţională din Polonia până pe 21 martie 2016.
Condiții de participare:
a. Numărul maxim de participanți din România: 3 (un participant/sector - AE, SE, VET)
b. Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP.
c. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Polonia.
NOTĂ:
1. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract, iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori.
2. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a cursului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%.
3. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont).
4. Agenția Națională din Polonia va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.
=======================================================================
REZULTATE SELECŢIE FINALĂ
Selecţia candidaturilor depuse pentru participarea la Seminarul "Quality Matters - A cross sectoral approach to mobility projects within Erasmus+" din Polonia s-a încheiat.
În urma lansării apelului s-au primit 11 candidaturi.
Reamintim faptul că selecţia a avut la bază criteriile de selecţie enunţate în apelul postat pe site-ul programului Erasmus+.
Prin urmare, candidatul selectat să participe la acest seminar, validat de Agenţia Naţională din Polonia, este:
1. Marius Andrei Pantea, Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări "Caius Iacob" - Arad
Lista de rezervă:
1. Cornelia Andreea Cojocaru, Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida" - Bucureşti
2. Daniela Cătălina Firescu, Şcoala Gimnazială - Ghindeni
3. Simona Bera, The Vocational Language Center-Vet.A - Brezoi/Călimăneşti, Vâlcea
Felicitări și succes!