Cea de-a doua ediţie EUSDR Youth Platform își propune să reunească formatori din domeniile educației formale și nonformale, care au colaborat deja în proiecte comune (cross-sectoriale), pentru a face schimb de experienţă şi bună practică şi a reflecta asupra rolului pe care îl joacă educația și învățarea în contextul coeziunii sociale și a explora valoarea cooperării cross-sectoriale în regiunea Dunării.
Informaţii detaliate referitoare la acest seminar (descriere, obiective, profil candidat etc.) se pot accesa la următoarea adresă:
https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/learning-pathways-to-social-cohesion-synergies-between-formal-and-non-formal-education.5589/
Înscrierea se face online prin completarea formularului de candidatură (este necesară în prealabil înregistrarea pe site-ul SALTO-Youth) la adresa:
http://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/application-procedure/5998/application/
Criterii de selecţie:
- capacitate de comunicare, informare şi formare;
- motivaţie personală și profesională;
- experienţa în proiecte Erasmus+ cross-sectoriale şi/sau
- motivaţia de a dezvolta un viitor proiect Erasmus+ cross-sectorial (educaţie şcolară - tineret);
- distribuţie geografică;
- abilităţi lingvistice.
Data limită pentru înscriere este: 15 martie 2016
Rezultatele selecţiei vor fi comunicate tuturor candidaţilor de către Agenţia Naţională din Austria până pe 15 aprilie 2016.
Condiții de participare:
a. Numărul maxim de participanți din România: 2
b. Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP.
c. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Austria.
NOTĂ:
1. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract, iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori.
2. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a cursului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%.
3. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont).
4. Agenția Națională din Austria va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.
========================================================================
REZULTATE SELECŢIE FINALĂ
Selecţia candidaturilor depuse pentru participarea la Seminarul "Learning Pathways to social cohesion - Synergies between Formal and Non Formal Education" din Austria s-a încheiat.
Pe site-ul SALTO Youth s-au înregistrat 18 candidaturi.
Reamintim faptul că selecţia a avut la bază criteriile de selecţie enunţate în apelul postat pe site-ul programului Erasmus+.
Prin urmare, candidaţii selectaţi să participe la seminar, validaţi şi de Agenţia Naţională din Austria sunt:
1. Adriana Cârnu, Asociaţia Sigma Development - Constanţa
2. Maria Gabriela Dietrich, Liceul teoretic "Gustav Gundisch" - Cisnădie (Sibiu)
3. Andreea Căplescu, Asociaţia Yellow Shirts - Baia Mare
4. Roxana Stanciu, Liceul cu program sportiv "Iolanda Balaş Soter" - Buzău
Cheltuielile de transport ale primilor doi participanţi (1 şi 2) vor fi asigurate de ANPCDEFP, iar cele ale următorilor doi participanţi (3 şi 4) vor fi preluate de Agenţia Naţională Erasmus+ din Austria.
Felicitări și succes!