IncluderE+ / ParteneriateIncluderea este una din caracteristicile programului european Erasmus+. Din perspectiva Erasmus+, motivele ce stau la baza excluderii sociale ţin de: handicap, dificultăţi educaţionale, obstacole economice, diferenţe culturale, probleme de sănătate, obstacole sociale şi obstacole geografice (detalii în Ghidul programului, pagina 15). Includerea reprezintă o prioritate pentru Agenţia Naţională din România. Prin strategia sa de includere, ANPCDEFP umăreşte:
Grupurile ţintă prioritare pentru Agenţia Naţională din România sunt reprezentate de persoanele din mediul rural, persoanele cu dizabilităţi şi persoanele de etnie romă.
“IncluderE+ / Parteneriate” este organizat în cadrul strategiei de includere ANPCDEFP şi presupune 2 etape:
Prezentul apel este pentru cursul de formare pentru scrierea proiectelor de parteneriate strategice Erasmus+. Acest curs face parte din oferta de formare a ANPCDEFP pentru organizaţiile sau instituțiile eligibile și este susținut de membrii reţelei de formatori Erasmus+.
Cui i se adresează acest curs? Acest curs de formare se adresează managerilor sau membrilor în echipe de proiect care reprezintă o organizație sau instituție eligibilă care nu a mai derulat proiecte de parteneriat strategic aprobate în România prin programul Erasmus+ şi care este activă în zona includerii sociale. Domeniile vizate sunt: educația adulților, educație școlară, formare profesională (VET) și tineret.
Ce pot însemna proiectele de parteneriat strategic de includere? Proiectele de parteneriat strategic reprezintă o variantă flexibilă de cooperare între parteneri din ţări diferite. În funcţie de domeniul în care se derulează în proiect, acesta poate viza, de exemplu, includerea elevilor cu nevoi speciale în învăţământul de masă, includerea tinerilor din mediul rural în diferite activităţi specifice educaţiei nonformale, crearea de metodologii pentru lucrul cu adulţii defavorizaţi, crearea de module de formare profesională pentru tinerii şomeri etc.
IncluderE+ / Parteneriate este pentru cei care:
De ce acest curs? Scopul cursului este să dezvolte competențe de proiectare și planificare a unui proiect de parteneriat strategic de includere în cadrul programului Erasmus+. La finalul cursului participanții:
Ce teme se abordează în curs? Tematicile abordate în curs sunt următoarele:
Cursul durează 3 zile. Fiecare zi de curs are 6 ore de lucru efectiv, împărțite în 4 sesiuni a câte 90 de minute.
Care sunt criterii de eligibilitate și selecție? Criterii de eligibilitate
Criterii de selecție
Alte condiții și recomandări pentru participare Nu vor fi aprobate candidaturile aflate în următoarele situații: La selecție se va urmări prezența unui număr cât mai mare de organizații/instituții. Astfel, participarea celei de a doua persoane din aceeași organizație/instituție este posibilă doar în cazul în care la termenul limită nu s-au înscris suficiente organizații/instituții reprezentate. Pentru ca obiectivele de învăţare să fie atinse, este recomandabil ca participantul să parcurgă secțiunile relevante din Ghidul Programului și Apelul Național la propuneri de proiecte (disponibile AICI). Totodată este necesar să vină la curs cu o bună înțelegere a nevoilor organizației/instituției sale. Astfel, este foarte important să discute încă din momentul înscrierii la curs cu persoanele autorizate în organizație/instituție pentru a stabili prioritățile instituționale care pot fi atinse prin curs cu ajutorul programului Erasmus+. Rezultatele selecției vor fi publicate după finalizarea termenului limită în pagina evenimentului.
Ce costuri presupune? Costurile de cazare şi masă sunt acoperite de ANPCDEFP, prin programul Erasmus+. Pentru curs nu se percepe taxă de participare, iar costurile pentru serviciile de formare sunt acoperite de ANPCDEFP. Costurile de transport vor fi acoperite de participanţi, reprezentând cofinanţarea acestora.
Alte informaţii La final se va elibera online un certificat de participare la curs DOAR participanţilor care îndeplinesc cumulat următoarele două condiţii:
Certificatul se eliberează doar online!
Adaugat de: Miruna Covaci
|
Te pasionează crearea de conținut digital și îți dorești să ajungi la EYE 2025? Atunci acest concurs este pentru tine!
ANPCDEFP aduce clarificări privind perceperea de taxe în cazul proiectelor de mobilitate de tineret Erasmus+.
Te pasionează crearea de conținut digital și îți dorești să ajungi la EYE 2025? Atunci acest concurs este pentru tine!
ANPCDEFP aduce clarificări privind perceperea de taxe în cazul proiectelor de mobilitate de tineret Erasmus+.