Conferinţa "Bridges for Trainers" este un nou concept de conferinţă, care reuneşte formatori cu experienţă, furnizori de cursuri de formare pentru formatori (ToT) şi reprezentanţi ai Agenţiilor Naţionale Erasmus+ / Centrelor de Resursă SALTO care lucrează cu reţele de formatori pentru a reflecta asupra tendinţelor şi problemelor importante din domeniul tineretului şi efectului acestora asupra activităţii formatorilor.
Conferinţa "Bridges for Trainers" 2016 asigură platforma pentru a dezbate tendinţele şi subiectele importante legate de provocările actuale din societate și implicațiile lor asupra tinerilor.
Sunt invitaţi să participe formatori cu experienţă (care livrează cursuri de formare pentru lucrători şi lideri de tineret) şi organizatori de cursuri de formare (care au o strategie curentă pentru cursurile de formare pe care le livrează la nivel naţional sau internaţional).
Informaţii detaliate referitoare la acest seminar (descriere, obiective, profil candidat etc.) se pot accesa la următoarea adresă:
https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/bridges-for-trainers-2016.5904/
Criterii de selecţie:
- capacitate de comunicare, informare şi formare;
- motivaţie personală și profesională;
- experienţa de formator;
- distribuţie geografică;
- abilităţi lingvistice.
Înscrierea se face online prin completarea formularului de candidatură (este necesară în prealabil înregistrarea pe site-ul SALTO-Youth) la adresa:
https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/application-procedure/6356/application/
Data limită pentru înscrierea online este: 10 septembrie 2016
Condiții de participare:
a. Numărul maxim de participanți din România: 4
b. Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP.
c. Selecția finală la nivel european se realizează de către SALTO Training and Cooperation RC (SALTO).
NOTĂ:
1. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract, iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori.
2. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a cursului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%.
3. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont).
4. SALTO Training and Cooperation RC (SALTO) va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.