Scopul vizitei de studiu: să ofere organizaţiilor SEV o serie de exemple de bună practică și workshop-uri specifice, scopul fiind acela de a îmbunătăţi calitatea activității și proiectelor SEV (Serviciul European de Voluntariat).
Obiectivele generale ale acestei activități sunt:
Creșterea calității proiectelor SEV;
Exemplificarea modului în care proiectele SEV sunt puse în practică în țări și contexte sociale diferite;
Prezentarea impactul global pe care proiectele SEV îl au asupra organizațiilor și tinerilor implicați.
De asemenea, se vor prezenta și și oferi informații și se vor aborda tematici precum: mentoratul, lucrul cu partenerii din proiecte, managementul riscului și eliberarea certificatului Youthpass.
Cursul se adresează managerilor de proiecte şi coordonatorilor de proiecte SEV din organizaţii interesate de proiecte de voluntariat (găzduire sau trimitere voluntari SEV) sau mentorilor SEV.
Înscrierea se face online, prin completarea formularului de candidatură disponibil AICI și trimiterea lui la adresa de e-mail: nicusor.ciobanu@anpcdefp.ro până la data de 13 martie 2017, ora 23.59, subject: Vizita de studiu EVS Irlanda.
Criterii de selecţie:
- profilul organizației (constituie un avantaj acreditarea SEV);
- capacitate de comunicare, informare şi formare;
- motivaţie personală și profesională;
- intenţia de a dezvolta un viitor proiect SEV;
- distribuţie geografică;
- candidatul nu a mai beneficiat de finanțare TCA în ultimele 12 luni;
- abilităţi lingvistice.
Data limită pentru înscriere este: 13 martie 2017.
Rezultatele selecţiei vor fi comunicate tuturor candidaţilor de către Agenţia Naţională din Irlanda, până pe 17 martie 2017.
Condiții de participare:
a. Numărul maxim de participanți din România: 2
b. Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP.
c. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Irlanda.
NOTĂ:
1. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract (grantul maxim acordat este de 500 de euro), iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori.
2. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a cursului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%.
3. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont).
4. Agenția Națională din Irlanda va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.
=====================================================================
REZULTATE SELECŢIE FINALĂ
Selecţia națională a candidaturilor depuse pentru participarea la vizita de studiu Exemple de bună practică în proiectele SEV s-a încheiat.
S-a primit o singură candidatură.
Reamintim faptul că selecţia a avut la bază criteriile de selecţie enunţate în apelul postat pe site-ul programului Erasmus+.
Felicitări și succes!