Data: 10 Iunie 2024
Îți dorești ca satul/ comuna din care faci parte să fie recunoscut/ă la nivel european? Vrei să faci parte din schimbarea în bine în comunitatea ta? Dacă da, avem o veste bună pentru tine! A fost lansat apelul pentru titlul de Sat European de Tineret 2025! Titlul este oferit de către Guvernanță programului European Youth Village satelor sau comunelor ce își doresc ca prin acest program să facă o schimbare în comunitatea lor, pe o perioadă de un an (de la 1 ianuarie, până la 31 decembrie). Pe parcursul anului, toate activitățile, proiectele, evenimentele sau acțiunile ce vor fi organizate la nivel local vor urmări să crească participarea tinerilor și a autorităților în vederea rezolvării unor probleme sau nevoi ale tinerilor din comunitate, cât și îmbunătățirii unor aspecte care-i vizează în mod direct pe tinerii din mediul rural. Prin participarea în program, tinerii din satele finaliste devin mai conștienți de resursele de care dispun, mai vizibili și pregătiți să acționeze strategic în direcția unei schimbări pe care și-o doresc la nivel local, național, european. Exemple de activități care pot fi incluse în candidatura pentru titlul de Sat European de Tineret:
Un grup format din minim 5 până la 10 tineri, sprijiniți de autoritățile publice din unitatea administrativ teritorială pe raza căruia se află satul, își pot depune candidatura pentru această oportunitate. Eligibilitate:
Termene limită importante, pe care e bine să le ții minte: 1 – 30 iunie: înscrierea pentru a găzdui un eveniment din cadrul Caravanei #înRITMrural în comuna ta. 16 iunie 2024: înscrierea într-un program de mentorat care să te pregătească să îți depui candidatura pentru titlu. 16 iunie 2024: înscrierea pentru participarea la seminarul Rural Youth Connect – unde vei putea învăța tot ce trebuie să știi despre procesul de candidatură. 31 iulie 2024: depunerea candidaturilor pentru titlul de Sat European de Tineret 2025. 20 octombrie 2024: finaliștii depun o candidatură finală pentru titlul de Sat European de Tineret 2025. Termen limită: 31 iulie 2024, ora 12 AM (CEST). Citește mai multe informații aici.
Adăugat de: Alexandra Duică
|
Prin finanțarea ProBleu, școlile preiau inițiativa de a-i învăța pe copii cum să protejeze oceanele și resursele noastre de apă dulce. Școlile pot primi până la 7.500 de euro pentru proiecte care durează până la un an.
Răspunde și tu la sondaj!
Prin finanțarea ProBleu, școlile preiau inițiativa de a-i învăța pe copii cum să protejeze oceanele și resursele noastre de apă dulce. Școlile pot primi până la 7.500 de euro pentru proiecte care durează până la un an.
Răspunde și tu la sondaj!