Expozitie Aniversara: "20:30 ERASMUS+”

Perioada
9 Mai 2017 - 23 Mai 2017
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Spatiul Public European, Bucuresti, Strada Vasile Lascăr 31, București 020492
Organizator
ANPCDEFP, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania
Responsabil(i):
Tip eveniment
Eveniment naţional
1921 Vizualizări

Învăţăm prin Erasmus de 30 de ani, în Europa, şi de 20 de ani, în România!

 

Cei 20 de ani de programe educaţionale europene în România au însemnat proiecte care au schimbat viaţa a mii de oameni din şcoli teroretice şi tehnice, universităţi, organizaţii neguvernamentale şi instituţii implicate în activităţi de formare profesională.

Experienţele de învăţare pe parcursul zecilor de mii de ore de studiu sau de practică, în contexte formale, informale sau nonformale se regăsesc în cuvintele câtorva dintre foştii participanţi:

… imediat ce am ajuns acasă [după stagiul de mobilitate SEV, n.n] , mi-am reorganizat viaţa şi am început să investesc în nevoile şi aşteptările despre care ştiam acum clar că sunt ale mele. Am început o a doua facultate, am început să predau într-o şcoală pentru a-mi împlini nevoia de a interacţiona cu copiii şi de a face ceva pentru ei, am început să lucrez într-un ONG.” (Ioana-Maria Bere, Centrul de jocuri Mirakolix)

Schimb de… bucăţi de suflet. Nu-ţi spune nimeni, niciodată, dacă va avea sau nu un impact asupra ta proiectul. Tot ce ştii când începi e că vei învăţa lucruri, pentru că mereu e ceva de învăţat.” (Denisa Cîrt, Asociaţia YMCA Baia Mare)

Pentru grupul meu de prieteni, eram acum cineva. Am proiectat fotografiile și le-am povestit despre fiecare dintre ele. Le-am spus și despre noile metode de a ne controla corpul și de a ne simți mai bine, iar la alte întâlniri, le-am arătat aceste tehnici (…) Am mult mai multă încredere în oameni și în mine.” (Alexandru Mihai Bălan, Asociaţia de Sprijin a Copiilor/Tinerilor cu Handicap Fizic din România, filiala Giurgiu)

Povestea şi-a atins scopul, a format un profesor de franceză dedicate meseriei pe care o practică, care se preocupă constant să înveţe şi să transmită valori europene elevilor pe care îi are în grijă şi celor din jur…”  (Adriana-Monica Velcea, Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” - Slatina)

Am avut nevoie de această porţie de realitate pentru a scăpa de toate prejudecăţile care ne vin de peste tot şi care sunt cu atât mai apăsătoare, cu cât ştii că eşti tot mai departe de acasă. Am avut nevoie de această confirmare pentru a decide odată pentru totdeauna asupra viitorului meu.” (Mihaela Guliaş, Universitatea din Bucureşti)

În 2009 am înregistrat brevetul de invenţie ce are la bază cercetările din acea vreme [de student Erasmus, n.n). Au urmat încă 3 brevete de invenţie, participări la saloane internaţionale de invenţii şi astfel, am reuşit să câştig medalii de aur, argint şi premii speciale. Totul s-a întâmplat datorită acelui: Simona, nu, tu te duci în Italia!” (Simona Bisboacă, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Cluj-Napoca)

 

Expoziţia aniversară: “20:30 ERASMUS” prezintă imagini şi testimoniale ale participanţilor la proiectele finanţate prin programele Uniunii Europene în perioada 2007 - 2013 (Comenius, Leonardo da Vinci, Grundtvig, Erasmus şi Tineret în Acţiune) şi la proiectele implementate în cei aproape trei ani de Erasmus+, care – începând cu 2014 - oferă noi orizonturi şi noi perspective de învăţare.

Expoziţia se va constitui într-un spaţiu interactiv, cu elemente multimedia, în care vizitatorii vor putea descoperi 12 proiecte europene implementate în România, în domeniile educaţiei, formării profesională şi tineretului, şi vor putea contribui la crearea unui mesaj privind semnificaţia unui spaţiu global de învăţare care rezonează cu noile nevoi ale publicului tânăr.

Deschide pliantul evenimentului “20:30 ERASMUS”.

Evenimentul este dedicat sărbătoririi a 30 de ani de existenţă în Europa şi a 20 de ani de existenţă în România a programului Erasmus şi Săptămânii Europene a Tineretului 2017.Adaugat de: Ileana Racoviceanu
Perioada
9 Mai 2017 - 23 Mai 2017
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, Spatiul Public European, Bucuresti, Strada Vasile Lascăr 31, București 020492
Organizator
ANPCDEFP, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania
Responsabil(i):
Tip eveniment
Eveniment naţional
1921 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
18 Martie 2024 - 24 Martie 2024
Loc desfăşurare
Austria
Perioada:
9 Ianuarie 2024 - 12 Ianuarie 2024
Loc desfăşurare
România
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
18 Martie 2024 - 24 Martie 2024
Loc desfăşurare
Austria
Perioada:
9 Ianuarie 2024 - 12 Ianuarie 2024
Loc desfăşurare
România
 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.