Informații generale OID

Informații generale OID

 

De ce OID?

OID (Organisation ID / ID-ul Organizațional) reprezintă un cod unic de înregistrare de care orice organizație are nevoie în toate etapele unui proiect finanțat prin programele Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate (ESC), de la candidatură până la raportarea finală. OID-ul este necesar pentru interacțiunea cu bazele de date online folosite la nivel european pentru gestionarea acestor programe de către Agențiile Naționale. În acest fel, se evită solicitarea de informații în mod repetat, iar datele pot fi actualizate automat.

Pe baza OID, organizația poate fi identificată cu ușurință în orice proiect Erasmus+ sau Corpul European de Solidaritate depus în sistem descentralizat – la o Agenție Națională – în care va fi implicată, indiferent dacă are rol de coordonator sau de partener. La momentul pregătirii unei candidaturi de proiect, în formular se va completa acest OID, iar datele necesare de identificare vor fi preluate automat.

 

Cum se obține OID?

Prin intermediul bazei de date online numită Organisation Registration System (ORS / Sistemul de înregistrare a organizațiilor) în care organizația dvs. trebuie să fie înregistrată. Actualizarea datelor (atunci când este necesară) se va realiza, de asemenea, în această bază de date.

Ca utilizator individual al platformelor Comisiei Europene, trebuie să dispuneți de un cont EU Login prin intermediul căruia puteți accesa Organisation Registration System.

Vă recomandăm să explorați îndrumările oferite în această secțiune și să parcurgeți acest GHID (realizat de Comisia Europeană), în special dacă sunteți participant nou, pentru a accesa cele mai relevante informații cu privire la procesul de înregistrare (cum verificați dacă instituția dvs. este deja înregistrată în Organisation Registration System pentru programele Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate, cum se înregistrează organizația pentru obținerea OID, cum vor fi verificate informațiile organizației etc.).

 

ATENȚIE! Dacă organizația dumneavoastră a obținut codul unic OID sau PIC în anii anteriori, nu va fi cazul să faceți o nouă înregistrare, ci doar să accesați secțiunea Search for your organisation, să scrieți o parte din denumirea instituției, să apăsați butonul Search și să verificați rezultatele afișate. OID-ul identificat în urma acestei căutări poate fi preluat și utilizat în formularul de candidatură. Dacă știți că organizația dumneavoastră deține cu siguranță un cod OID și/sau PIC și a participat în proiecte cu acesta, dar nu apare în urma căutării, vă rugăm să contactați serviciile de suport ale Agenției Naționale.

 

Platforma Erasmus+ și ESC este punctul de start pentru înregistrarea organizației dvs. prin accesarea meniului Organisations care cuprinde următoarele opțiuni:

  1. Search for an Organisation: Puteți căuta organizațiile înregistrate deja, așa cum este descris AICI.
  2. Register my Organisation: Vă puteți înregistra organizația pentru a participa la acțiunile descentralizate în cadrul programelor Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate, urmând pașii de AICI.
  3. My Organisations: Puteți vizualiza lista tuturor organizațiilor pentru care sunteți autorizat, așa cum este descris AICI.

Primele două sub-secțiuni sunt accesibile chiar și celor care nu dețin un cont EU Login, iar sub-secțiunea My organisations este vizibilă numai utilizatorilor înregistrați care dețin cont EU Login

 

Meniul principal (cu autentificare EU Login)

 

Pe parcursul înregistrării și apoi a utilizării OID-ului organizației dvs., statusul acestuia se poate schimba. Mai jos puteți vedea care sunt aceste statusuri și ce semnifică:

Statusuri inițiale ale organizației:

  • Draft – Procesul de înregistrare a organizației este în curs de desfășurare, iar acest status va apărea până înainte de a transmite datele complete.
  • Registered Organizația a fost înregistrată sau datele au transferate cu succes în Organisation Registration System.

Statusuri ce pot apărea după ce informațiile despre organizație au fost transferate în sistemul de management al proiectelor al Agențiilor Naționale:

  • Waiting for NA Certification Informațiile despre organizație au fost transferate în sistemul de management al proiectelor al Agențiilor Naționale, dar nu au fost încă certificate de Agenția Națională.
  • Waiting for Confirmation Informațiile despre o organizație care a fost certificată anterior au fost modificate în Organisation Registration System, schimbările au fost transferate în sistemul de management al proiectelor al Agențiilor Naționale, dar nu au fost încă certificate de Agenția Națională.
  • NA Certified Organizația a fost certificată în sistemul de management al proiectelor al Agențiilor Naționale. 
  • Invalidated Organizația a fost invalidată în sistemul de management al proiectelor al Agențiilor Naționale.

înapoi la OID - pagina de gardă


 

Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
3 Septembrie 2024 - 7 Septembrie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Suceava, Panaci
Perioada:
22 Octombrie 2024 - 25 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
Polonia
ULTIMELE ştiri
16 Iulie 2024

Ea va continua să fie în fruntea Parlamentului European pentru următorii doi ani și jumătate.

02 Iulie 2024

Forumul European de Tineret (European Youth Forum) se bazează pe răspunsurile tale!

ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
3 Septembrie 2024 - 7 Septembrie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Suceava, Panaci
Perioada:
22 Octombrie 2024 - 25 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
Polonia
ULTIMELE ştiri
16 Iulie 2024

Ea va continua să fie în fruntea Parlamentului European pentru următorii doi ani și jumătate.

02 Iulie 2024

Forumul European de Tineret (European Youth Forum) se bazează pe răspunsurile tale!

 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.