Aproape 55 milioane de Euro pentru Erasmus+ în 2015

1589 Vizualizări
Data: 31 Ianuarie 2015


România are alocat, în anul 2015, un buget de 54 514 335 de Euro pentru programul Erasmus+ - programul Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport.

La nivel naţional, prin Erasmus+ sunt finanţate proiecte de mobilitate, proiecte de parteneriat strategic şi proiecte de dialog structurat (întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret). Bugetul în România este distribuit după cum urmează:
- 42 341 832 Euro pentru proiecte de mobilitate,
- 11 916 025 Euro pentru proiecte de parteneriat strategic  şi
- 256 478 Euro pentru proiecte de dialog structurat (întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret).

Mai multe informaţii cu privire la bugetul alocat României în 2015, inclusiv distribuţia în funcţie de domenii în cadrul fiecărei acţiune cheie, găsiţi în secţiunea dedicată AICI.

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) - instituţia care gestionează programul Erasmus+ în România - finanţează proiecte în domeniile educaţie şcolară, formare profesională, învăţământ superior, educaţia adulţilor şi tineret. 

Termenele limită la care se vor depune proiecte, în anul 2015 sunt:
- 4 februarie, 30 aprilie şi 1 octombrie pentru proiecte ce pot fi depuse la toate acţiunile cheie în domeniul tineretului, respectiv
- 4 martie (pentru proiecte de mobilitate - acţiunea cheie 1) şi 31 martie (pentru proiecte de parteneriat strategic - acţiunea cheie 2) în domeniile educaţia adulţilor, educaţie şcolară, formare profesională şi învăţământ superior. 

Proiectele se depun online la termenul limită, până la ora 13.00, ora României. Informaţii detaliate cu privire la termenele limită pentru fiecare acţiune şi domeniu găsiţi în secţiunea dedicată AICI (în plus, tot în această secţiune găsiţi şi termenele limită pentru acţiunile centralizate gestionate de Agenţia Executivă de la Bruxelles)

„Erasmus+ schimbă vieţi şi deschide minţi; de aceea Europa, care trebuie să-şi doteze cetăţenii cu educaţia, competenţele şi creativitatea de care au nevoie într-o lume din ce în ce mai competitivă şi în schimbare, are nevoie de acest program. Prin el, sistemele de educaţie şi formare se vor moderniza, iar profesorii, formatorii şi lucrătorii de tineret vor coopera pentru a crea noi metode de predare şi formare. Tinerii, principalii beneficiari ai programului, vor profita de mobilităţile cu scop de învăţare pentru a se dezvolta personal şi profesional mult mai rapid decât dacă ar fi rămas acasă.” Monica Calotă, director ANPCDEFP.

1589 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
19 Mai 2024 - 23 Mai 2024
Loc desfăşurare
Spania
Perioada:
2 Iulie 2024 - 6 Iulie 2024
Loc desfăşurare
România
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
19 Mai 2024 - 23 Mai 2024
Loc desfăşurare
Spania
Perioada:
2 Iulie 2024 - 6 Iulie 2024
Loc desfăşurare
România
 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.