Alte întrebări și răspunsuri

Alte întrebări și răspunsuri

 

Organizația mea are un OID deja creat, dar nimeni din organizație nu are acces la acesta în Organisation Registration System. Ce putem face ca să avem acces la el?

Reprezentantul legal al organizației dvs. trebuie să contacteze Agenția Națională și să solicite acordarea accesului la OID unui nou utilizator autorizat. Va trebui să transmiteți un e-mail pe adresa oid@anpcdefp.ro în care să puneți la dispoziție următoarele informații sub forma unei adrese oficiale adresate Agenției Naționale și semnate de reprezentantul legal:

  • Numărul codului OID
  • Denumirea organizației
  • Numele și prenumele utilizatorului autorizat
  • Noua adresă de e-mail
  • Numărul de telefon
  • Adresa organizației – stradă și număr
  • Țara
  • Orașul
  • Codul poștal

Agenția Națională va verifica informațiile transmise, va lua măsurile necesare pentru acordarea drepturilor de utilizator autorizat și va informa organizația și persoana în cauză în momentul în care schimbările sunt realizate.

Am căutat pe platforma Erasmus și ESC, dar nu reușesc să îmi găsesc organizația. Care sunt cauzele?

Dacă nu vizualizați secțiunea My Organisations în meniul principal Organisations, trebuie să vă autentificați cu contul EU Login, așa cum este descris AICI.

Dacă nu vedeți organizația dvs. listată în secțiunea My Organisations  și nu ați înregistrat dvs. organizația în sistem, vă rugăm să verificați cu persoana care a făcut înregistrarea dacă ați fost adăugat ca utilizator autorizat pentru organizația respectivă.

Dacă ați fost autorizat de către altcineva, atunci cereți-i să verifice dacă adresa de e-mail introdusă pentru dvs. este corectă și dacă este cea asociată contului dvs. EU Login utilizat pentru a accesa platformele Comisiei Europene. De asemenea, verificați dacă înregistrarea a fost finalizată făcând click pe butonul Register my Organisation.

Dacă totul este configurat corect, dar tot nu puteți vizualiza detaliile organizației, vă rugăm să contactați Agenția Națională pe adresa de e-mail oid@anpcdefp.ro, furnizând OID-ul organizației la care vi s-a dat acces de către colegul dvs., dar pe care nu îl puteți vizualiza în My Organisations.

În cazul în care organizația dvs. nu este încă înregistrată în Organisation Registration System, trebuie să o înregistrați pentru a participa la Programele Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate. Accesați platforma Erasmus+ și ESC pentru a începe și urmați pașii prezentați pe pagina „Înregistrarea organizației și crearea unui OID”(hyperlink de adaugat pentru pagina respectiva!).

Care este diferența dintre codul OID și codul PIC?

Organizația dumneavoastră are nevoie de un cod OID pentru candidaturile de proiecte Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate depuse la Agenția Națională. Doar în cazul în care depuneți candidaturi de proiecte Erasmus+ centralizate la Agenția Executivă Europeană pentru Educație și Cultură (EACEA), veți avea nevoie și de un cod PIC al organizației. Codurile OID create pot avea deja asociat un cod PIC, dar este posibil ca codurile OID create după octombrie 2019 să nu fie conectate implicit la un cod PIC, caz în care acesta trebuie creat prin intermediul portalului dedicat.

În cazul în care organizația mea a fost creată în vechiul Portal al Participanților (URF) înainte de octombrie 2019, cum pot identifica OID-ul?

Dacă detaliile organizației au fost definite în vechiul Portal al participanților - URF, denumit acum Portalul pentru finanțări și licitații SEDIA, înainte de octombrie 2019, vă rugăm să luați legătura cu colegii dvs. care au acces pentru a edita detaliile organizației în oricare dintre aceste portaluri. Rugați-i să verifice dacă adresa de e-mail introdusă pentru dvs. este cea corectă și dacă este asociată cu contul dvs. EU Login utilizat pentru a accesa alte platforme ale Comisiei Europene. Dacă adresa de e-mail este corectă și tot nu puteți vizualiza detaliile, confirmați că PIC-ul care a fost utilizat în formularele de aplicație este cel corect. Dacă tot nu puteți vizualiza detaliile organizației, vă rugăm să contactați Agenția Națională, furnizând PIC-ul pe care l-ați verificat ca fiind corect și pentru care aveți drepturi de editare în Portalul participanților - URF, acum Portalul pentru finanțări și licitații SEDIA, dar nu îl puteți vizualiza din My Organisations în Organisation Registration System.

Transferul tuturor organizațiilor înregistrate în URF către ORS s-a făcut în data de 22 octombrie 2019.

Dacă v-ați autoînregistrat sau ați fost adăugat ca reprezentant desemnat al persoanei juridice (LEAR) sau ca administrator de cont în Portalul participanților - URF, respectiv în Portalul pentru finanțări și licitații SEDIA după data de 22 octombrie 2019, informațiile actualizate nu vor fi transferate și, prin urmare, nu veți vedea organizația listată în My Organisations.

Dacă ați fost adăugat ca Reprezentant desemnat de entitate juridică (LEAR) al unui PIC validat la nivel centralizat înainte de 22 octombrie 2019 și noile detalii actualizate nu au fost încă revalidate, datele dumneavoastră nu au fost transferate în Organisation Registration System.

Detaliile Reprezentantului desemnat al persoanei juridice (LEAR) pot fi actualizate în ambele cazuri.

Atenție! Dacă organizația dumneavoastră a obținut codul PIC în anii anteriori, nu va fi cazul să vă înregistrați din nou, ci doar să accesați secțiunea Search for your organisation, să scrieți o parte din denumirea instituției, să apăsați butonul Search, să preluați OID-ul care apare în dreptul acesteia și să îl utilizați în formularul de candidatură.

Dacă știți că organizația dumneavoastră deține cu siguranță un cod PIC și a participat în proiecte cu acesta, dar nu apare în urma căutării, vă rugăm să contactați serviciile de suport ale Agenției Naționale.

Consultați Organisation Registration Guide / Ghid de înregistrare a organizațiilor pentru a afla mai multe informații.

Cum actualizez informațiile pentru codul OID/PIC al organizației mele?

Actualizarea informațiilor pentru codul OID se realizează prin Organisation Registration System, însă în cazul codului PIC, informațiile trebuie actualizate prin intermediul portalului SEDIA Funding and Tenders.

Atenție! Actualizările aplicate unuia dintre codurile OID sau PIC nu se vor transfera automat între cele două platforme, iar fiecare cod trebuie actualizat prin intermediul platformei dedicate. De asemenea, puteți avea în vedere că între cele două platforme există diferențe între denumirile și rolurile persoanelor de contact sau ale utilizatorilor pentru fiecare cod în parte. AICI sunt oferite mai multe detalii.

Codul OID/PIC al organizației mele nu are statusul „NA Certified”/„Validated”. Pot depune o candidatură de proiect? Cine efectuează această certificare/validare și când se realizează?

Organizația dvs. poate depune o candidatură de proiect chiar dacă la momentul candidaturii, codul OID nu are statusul „NA Certified” sau codul PIC nu are statusul „Validated”.

În procesul de evaluare a unei candidaturi de proiect Erasmus+ sau Corpul European de Solidaritate, Agenția Națională va realiza verificările necesare asupra OID-ului organizațiilor ale căror proiecte sunt aprobate sau pe lista de rezervă. Dacă verificarea este de succes, atunci Agenția Națională va realiza certificarea OID-ului, iar statusul se va schimba în „NA Certified”.

Procesul de evaluare a candidaturilor pentru proiecte Erasmus+ centralizate este gestionat de Agenția Executivă Europeană pentru Educație și Cultură (EACEA), iar validarea entităților legale și a codului PIC este realizată de Agenția Executivă pentru Cercetare (Research Executive Agency - REA) de la Bruxelles.

Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
3 Septembrie 2024 - 7 Septembrie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Suceava, Panaci
Perioada:
22 Octombrie 2024 - 25 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
Polonia
ULTIMELE ştiri
16 Iulie 2024

Ea va continua să fie în fruntea Parlamentului European pentru următorii doi ani și jumătate.

02 Iulie 2024

Forumul European de Tineret (European Youth Forum) se bazează pe răspunsurile tale!

ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
3 Septembrie 2024 - 7 Septembrie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Suceava, Panaci
Perioada:
22 Octombrie 2024 - 25 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
Polonia
ULTIMELE ştiri
16 Iulie 2024

Ea va continua să fie în fruntea Parlamentului European pentru următorii doi ani și jumătate.

02 Iulie 2024

Forumul European de Tineret (European Youth Forum) se bazează pe răspunsurile tale!

 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.