Cea de-a doua Pădure Erasmus - gata de plantare

Data: 29 Martie 2023

Luni, 3 aprilie 2023, 125 de elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal din județul Brașov, însoțiți de profesori, doi ambasadori Erasmus, specialiști de la Regia Publică Locală a Pădurilor KRONSTADT R.A. și de colegii noștri de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, vor participa la acțiunea de plantarea a celei de-a doua Păduri Erasmus. Școlile implicate în această activitate sunt: Școala Gimnazială Hălchiu, Școala Gimnazială Cristian, Școala Gimnazială Vulcan, Liceul Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu“, Școala Gimnazială Nr. 9 „Nicolae Orghidan“, Școala Gimnazială Nr. 11 „Ștefan Octavian Iosif“ și  Colegiul Tehnic Energetic „Remus Răduleț“. 

Se vor planta 2.700 de puieți de pin negru care vor contribui la completarea unei plantații existente, având o suprafață totală de 2,1 ha.

Prima Pădure Erasmus a fost plantată în noiembrie 2022, în județul Bistrița Năsăud, cu participarea elevilor și profesorilor din 26 de școli – prima echipă de susținători ai acestei inițiative – care a reușit să contribuie la împădurirea unei suprafețe de 0,73 hectare cu puieți de frasin și gorun.

Agenția Națională sprijină astfel cu consecvență strategia de intervenție directă care se adresează protejării mediului și combaterii schimbărilor climatice, susținută și de programele educaționale ale Uniunii Europene.

Până în 2027, urmează să avem cel puțin șapte Păduri Erasmus, pe care le vom îngriji în următorii ani, împreună cu beneficiarii și partenerii noștri, pentru a ne asigura că se vor alătura, sănătos și sustenabil, vegetației forestiere naționale existente.

 


Adăugat de: Erasmus Plus

ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
16 Octombrie 2023 - 20 Octombrie 2023
Loc desfăşurare
Finlanda
Perioada:
13 Noiembrie 2023 - 17 Noiembrie 2023
Loc desfăşurare
Irlanda
ULTIMELE ştiri
31 Mai 2023

În atenția tuturor beneficiarilor: pot apărea probleme la accesarea și utilizarea Beneficiary Module

18 Mai 2023

KA122 și KA121

 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.