Ce sunt aceste tipuri de proiecte?Aceste proiecte promovează dialogul ca instrument folosit de tineri pentru a-și face vocea auzită cu privire la modul în care trebuie să fie elaborate și puse în aplicare politicile de tineret la nivel european prin interacțiunea cu factorii de decizie și/sau experții în domeniul politicii de tineret (locali, regionali, naționali, europeni). Ce tipuri de activităţi se pot realiza?În acest sens sunt finanțate proiecte prin care se organizează întâlniri, conferințe, consultări sau evenimente care promovează participarea activă a tinerilor prin interacțiunea acestora cu decidenții, făcându-și astfel vocea auzită. Activitățile (naționale sau internaționale) pot fi de următoarele tipuri:
2. Evenimente care promovează dezbateri și informații privind politicile pentru tineret legate de activitățile organizate în timpul Săptămânii Europene a Tineretului; 3. Consultări ale tinerilor cu scopul de a afla care sunt nevoile acestora privind aspecte legate de participarea la viața democratică (consultări online, sondaje de opinie etc); 4. Evenimente care simulează funcționarea instituțiilor democratice și rolurile factorilor de decizie în cadrul acestor instituții. 5. Reuniuni și seminare, evenimente de informare sau dezbateri între tineri și factorii de decizie/experți în domeniul tineretului privind participarea la viața democratică; Activitățile trebuie să fie conduse de tineri, aceștia fiind implicați în toate etapele proiectului, utilizând metode de învățare nonformală. Dialogul pentru tineret se realizează sub forma unor discuții sau dezbateri între tineri și responsabilii de politici de tineret în urma cărora se obțin rezultate care pot fi folosite în realizarea sau implementare de politici. Mai multe informatii AICI. În proiect trebuie să fie implicat un număr minim de 30 de tineri (rezidenți în țările implicate în proiect și care trebuie să respecte limita de vârstă 13-30 de ani. Participarea membrilor echipei de proiect și a factorilor de decizie poate fi bugetată și nu este condiționața de respectarea limitei de vârstă. Categoriile de participanți care pot fi bugetate în cadrul unui proiect de dialog pentru tineri sunt: - Tinerii care formează grupul țintă ( limita de vârstă 13-30 de ani) - Factorii de decizie (fără limită de vârstă) - Persoanele însoțitoare care însoțesc persoane cu nevoi speciale sau minori (fără limită de vârstă) - Persoanele din echipa de proiect pot participa la proiect, dar NU pot fi bugetate. Care este durata unui proiect?Proiectele de dialog pentru tineri pot avea o durată cuprinsă între 3 şi 24 de luni. Care este modalitatea de depunere a candidaturii?Documentele pe care coordonatorul trebuie să le încarce în formularul de candidatură înainte de a-l transmite online sunt următoarele:
tabelul de activităţi - modelul de tabel de activități se găsește în cadrul formularului de candidatură și trebuie să prezinte programul zilnic pe intervale orare cu detalii despre activităţile bugetate în fiecare sesiune. Durata unei zile de activitate trebuie să acopere minim 6 ore de activitate pentru a putea fi considerată eligibilă.
Buget și termene limită 2020Bugetul în România alocat în 2020 pentru proiecte de dialog pentru tineri este de 279 694 euro. Mai multe detalii în ceea ce priveşte bugetul pentru toate acţiunile şi sectoarele sunt disponibile în secțiunea Buget 2020. Termenele limită pentru depunerea online a formularului de candidatură în anul 2020 sunt: Documente selecție 2020Lista propunerilor de proiecte pentru Dialog pentru tineret depuse la termenul 1 octombrie 2020 şi publicate la 2 octombrie 2020 Lista propunerilor de proiecte pentru Dialog pentru tineret depuse la termenul 27 aprilie (prelungit pentru 7 mai 2020) şi publicate la 11 mai 2020 Lista propunerilor de proiecte pentru Dialog pentru tineret depuse la termenul 5 februarie (și prelungit pentru 11 februarie 2020) şi publicate la 12 februarie 2020 Documente selecție 2019Lista propunerilor de proiecte pentru Dialog pentru tineret depuse la termenul 1 octombrie 2019 (prelungit pentru 8 octombrie) şi publicate la 11 octombrie 2019 Lista propunerilor de proiecte pentru Dialog pentru tineret depuse la termenul 30 aprilie 2019 şi publicate la 15 mai 2019 Lista propunerilor de proiecte pentru Dialog pentru tineret depuse la termenul 12 februarie 2019 şi publicate la 18 februarie 2019 Documente şi informaţii utile 2020Condiții generale- beneficiari multipli Condiții generale- beneficiar unic Condiții speciale contract beneficiari multipli Condiții speciale contract beneficiar unic Reguli financiare și contractuale Anexa III - beneficiari multipli Reguli financiare și contractuale Anexa III - beneficiar unic Anexa III b beneficiari multipli- Reguli financiare și contractuale suplimentare aplicabile doar proiectelor în care sunt organizate activități virtuale cauzate de pandemia COVID 19 Documente şi informaţii utile 2019Condiții generale 2019 beneficiari multipli Condiții speciale contract beneficiari multipli - 2019 Reguli financiare și contractuale Anexa III 2019 - beneficiar unic Rate aplicabile - Anexa IV - 2019
Arhivă documente și informații utile Dialog pentru Tineri |
Formularele pentru acțiunile Erasmus+ 2025 sunt disponibile
Formularele pentru acțiunile Erasmus+ 2025 sunt disponibile